زمان تقریبی مطالعه: ۲۷ دقیقه
ارتودنسی چیست؟
ارتودنسی در تهران یک نوع روش برای اصلاح دندان های نا مرتب می باشد. این روش فاصله ی زیاد یا تراکم دندان ها را اصلاح می بخشد. در واقع ارتودنسی یک نوع روش درمان برای سلامت و اصلاح ناهنجاری های دندان و فک می باشد. اصلاح ناهنجاری های دندان از اهمیت خاصی برخوردار است. چرا که کج بودن دندان ها به فک و لثه ها فشار زیادی می آورد. کج بودن دندان باعث بروز مشکلاتی همچون؛ مشکل در لثه، سردرد و میگرن شدید، مشکلات گوارشی می شود. همینطور پوسیدگی دندان ها و پایین آمدن اعتماد به نفس نیز دیگر مشکلات کج یودن دندان هستند.
برای پیدا کردن بهترین متخصص جراحی فک و صورت در تهران با تیم دندانپزشکی نخ دندون تماس بگیرید.
چه کسانی به ارتودنسی دندان نیاز دارند؟
فقط شخص ارتودنتیست می تواند پس از معاینه بالینی، انجام ارتودنسی را ضروری بداند. اما به طور کلی اگر شخصی حداقل یکی از شرایط پایین را داشته باشد، می تواند ملزم به انجام ارتودنسی باشد:
فاصله ی دندان ها:
یکی از شرایط انجام ارتودنسی می تواند فاصله ی بین دندان ها باشد. فاصله ی زیاد بین دندان ها، التهاب لثه و پوسیدگی دندان ها را در پی دارد. علاوه بر آن، احتمال تجمع باکتری ها در لثه وجود دارد چرا که لثه توسط دندان ها محافظت می شود.
شلوغی و تراکم زیاد دندان ها:
تراکم و شلوغی زیاد دندان ها از دلایل اصلی افراد برای انجام ارتودنسی می باشد. چرا که علاوه بر دشواری نخ دندان کشیدن، در اعتماد به نفس شخص نیز تاثیر منفی می گذارد.
کراس بایت:
به عبارتی کراس بایت به معنای عدم تطابق دندان های فک بالا و پایین می باشد. این مشکل باعث می شود دندان ها آسیب ببینند و دچار ساییدگی شوند. همینطور کراس بایت بر روی ظاهر و لبخند نیز تاثیر گذار است.
عدم قرار گیری صحیح دندان های فک بالا و پایین مال اکلوژن نامیده می شود. کراس بایت در حقیقت نوعی مال اکلوژن می باشد که در سه نوع خلفی، قدامی و گونه ای رخ می دهد. پیگیری برای درمان امری بسیار اهمیت دارد، درمان این مشکل بر روی سلامت فرد بسیار موثر است. این اختلال به طور معمول به دلایل ارثی رخ می دهد. اما مواردی همچون مکیدن انگشت در سن کم و تنفس دهانی، نیز از دلایل ایجاد این اختلال می باشند.
کراس بایت خلفی: نوعی کراس بایت است که نوعی نامرتبی دندان نیش به شمار می رود. این مورد می تواند اختلالاتی برای فک و رشد طبیعی صورت به وجود بیاورد.
قدامی: اگر دندان های پیشین فک بالا عقب تر از دندان های فک پایین رشد کنند.
گونه ای: نمونه دیگری از این اختلال است که کمتر از سایر انواع کراس بایت رخ می دهد. در صورت بروز این نوع کراس بایت دندان های یک طرف، به سمت گونه نزدیک تر هستند و به طور منطبق بر روی دندان های پایین قرار نمی گیرند.
عواملی که در ایجاد کراس بایت نقش دارند؟
استفاده طولانی مدت از پستانک و مکیدن انگشت دست از دلایل رایج ایجاد کراس بایت هستند. استخوان اطفال در این سن در حال رشد می باشد و نیروی خارجی که به استخوان ها برای رشد فک وارد می شود باعث ایجاد این مشکل خواهد شد.
به طور معمول این مشکل بر اثر دلایل ارثی ایجاد می گردد. همینطور تنفس بیمار توسط دهان و تاخیر در رشد دندان های دائمی نیز بر روی ایجاد این مشکل موثر هستند. از دیگر علل کراس بایت می توان به عوارض جراحی پس از درمان شکاف لب و کام و تراکم دندان ها اشاره کرد. دندان های موقت یا شیری که برای مدت طولانی باقی می مانند نیز دلیل بروز کراس بایت هستند.
آیا کراس بایت با ارتودنسی درمان می شود؟
در حالتی که این مشکل گسترده نباشد می توان آن را توسط ارتودنسی درمان نمود. ارتودنسی در تهران برای بهبود این وضعیت عملکرد مناسبی دارد. توسط ارتودنسی می توان در اطفالی که رشد فک آن ها به اتمام نرسیده، بدون نیاز به جراحی این اختلال را بهبود بخشید. این درمان جزو درمان های طولانی مدت می باشد. به طور معمول درمان کراس بایت توسط ارتودنسی به مدت دو سال طول می کشد.
شما می توانید برای آشنایی با بهترین متخصصان ارتودنسی در تهران با مشاوران نخ دندون تماس بگیرید.
دندانهای نهفته
گاهی اوقات دندانی که در حال رشد است به دلیل ناکافی بودن فضای رشد، به طور پنهان باقی می ماند. این مشکل اغلب بر روی دندان های عقل تاثیر گذار است. همینطور تراکم و شلوغی دندان ها نیز بر روی دندان نیش تاثیر خواهند داشت. تجمع دندانی، موقعیت بد جوانه دندانی و دندان های اضافی از دلایل اصلی بروز این مشکل می باشند. دیگر عوامل موثر بر روی ایجاد این مشکل فقدان فضا در قوس دندانی، کیست و ریشه دندانی تحلیل نرفته می باشد.
عادت هایی نظیر استفاده زیاد از پستانک و مکیدن انگشت نیز باعث ایجاد دندان های نهفته می شوند. با این وجود توسط ارتودنسی می توانید اینگونه ناهنجاری ها را درمان نمایید. دندان نهفته باید بعد از تشخیص در سریعترین زمان ممکن درمان شود. به عبارتی این دندان باید سریعا جراحی شود و از دهان خارج شود. سپس توسط ارتودنسی دندان ها باید به سمت قوس طبیعی هدایت گردند.
دندان نهفته باید در سریع ترین زمان ممکن از دهان خارج گردد. زیرا با بالا رفتن سن احتمال ابتلا به بیماری هایی نظیر بیماری های سیستم ایمنی، دیابت، مشکلات قلبی و عروقی و بیماری های ریوی بالا تر می رود، به همین سبب ترمیم بافت در صورت جراحی بسیار طول می کشد.
همینطور دندان پنهان درد فراوانی برای بیمار ایجاد می کند. در حالتی که این دندان به موقع از دهان خارج نشود، عوارضی نظیر عفونت و ایجاد کیست در انتظار بیمار است. حتی احتمال ایجاد تومور، آسیب و ایجاد بی نظمی در دندان های مجاور به طور چشمگیری افزایش میابد.
ظاهر نامناسب لبخند:
دندان های کج و نامرتب می توانند بر زیبایی لبخند و اعتماد به نفس شخص اثر بگذارند. دندان های کج، مشکلی بسیار بزرگ تر از یک مشکل ظاهری دارند. بیشتر مردم به دلیل ظاهری شمردن این مشکل، از درمان آن امتناع میکنند. دندانهای کج تاثیر مخربی روی جنبههای بدن شما میگذارند.
این مشکل عوارضی مانند عدم نظافت کامل دندان ها و درد گرفتن فک را به همراه دارد. بهتر است بدانید که ارتودنسی تنها بر زیبایی دندان ها و مرتب کردن آن ها تأثیرگذار نیست. ارتودنسی بر سیستم های دیگر بدن از جمله دستگاه گوارش نیز اثرات مهمی خواهد داشت. در واقع با ارتودنسی دندان های کج به سلامت حفره دهان دست خواهید یافت.
سیستم گوارش بدن انسان از حفره دهان آغاز می شود. سلامت این سیستم نیازمند این است که ابتدا سلامت دهان و دندان فراهم شود. دندان های کج در جویدن غذا و آسیاب شدن مواد غذایی اثر مستقیم خواهند داشت. دندان کج موجب می شود عملیات اولیه هضم که در دهان اتفاق می افتد به درستی انجام نشود.
زمانی که دندان ها ردیف و منظم باشند، غذا به طور کامل جویده شده و عملیات هضم به درستی انجام خواهد شد. در این صورت سلامت سیستم گوارش به مخاطره نمی افتد.
به طور کلی با ارتودنسی دندان های کج فرد به دو امر مهم زیبایی دندان و کارایی دندان دست خواهد یافت. البته بهتر است بدانید که استفاده از ارتودنسی در سنین پایین خصوصا برای این روش نتایج سریعتری را به همراه دارد. به این علت که بدن در آن سن هنوز در مرحله رشد قرار دارد و صاف کردن دندان های کج با ارتودنسی به راحتی امکان پذیر است.
مشکلات تنفس دهانی:
نفس مزمن باعث بروز بیماری لثه، بوی بد دهان و کج شدن دندان ها می شود. یکی از دلایل رایج مراجعه به متخصصین ارتودنسی، تنفس دهانی در هنگام خواب است. برای کودکانی که تنفس دهانی آن ها درمان نمی شود، انتظار می رود که در سنین بالاتر و بزرگسالی دچار اختلالاتی در فک و دندان، تغییر در رشد دندان ها، تغییر شکل صورت و… شوند.
عادت های بد، وضعیت قرار گیری دندان ها و الگوی طبیعی رشد اسکلت صورت را دچار اختلال می کنند. از جهتی بسته شدن راه هوایی و تنفس دهانی نیز سبب اختلال در الگوی رشد طبیعی فک خواهد شد. تنفس دهانی موجب بروز مال اکلوژن می شود. توسط ارتودنسی می توان این مشکل را به راحتی حل کرد.
ارتباط ارتودنسی و تنفس دهانی
متخصصات برای اینکه اثری مثبت بر روی تنفس فرد بگذارند، قادر هستند تا از روش های متعدد ارتودنسی بهره مند شوند. جهت اینکه تنفس فرد اصلاح شود از دستگاه های مختلفی در زمینه ارتودنسی استفاده می شود. دستگاه های ارتودنسی نقش مهمی بر روی عریض شدن فک ها دارند.
تنگ و باریکی فک بالا سبب کاهش توانایی فرد در تنفس از طریق بینی می شود. توسط گسترش دادن فک بالا تنفس با بینی برای بیمار آسان تر خواهد شد.
دندانهای کج:
دندان های نا منظم، کج و غیر هم تراز از دیگر دلایل استفاده از ارتودنسی می باشند.
تیم دندانپزشکی نخ دندون معرفی کننده بهترین دکتر ارتودنسی در شرق تهران در خدمت شما کاربران عزیز است.
مزایای انجام ارتودنسی
- با انجام آن می توان سلامت دندان های خود را حفظ کرد و احتمال پوسیدگی دندان ها کمتر می شود.
- امکان هدایت رشد فک با انجام ارتودنسی وجود خواهد داشت.
- باعث ظاهر مناسب دندان ها و زیبایی لبخند می شود.
- با انجام ارتودنسی، نیازی به کشیدن یا از بین بردن دندانهای کج نیست.
- رعایت بهداشت و مراقبت از دهان و دندان راحتتر صورت می گیرد.
- همچنین، رشد فک و دندان ها به روش طبیعی و طبق الگوی تعیین شده رشد می کنند.
عوارض ارتودنسی
- در هنگام نصب براکت ها، ممکن است زخم هایی را در دهان سبب شود.
- در طی روزهای آغازین نصب براکت ها، ممکن است با آنها احساس راحتی نداشته باشید.
- نصب براکت برای شما حساسیت و درد خفیف چند روزه ای را به همراه دارد.
- در هنگام نصب براکت ها، امکان گیر کردن مواد غذایی لای دندان ها وجود دارد. این امر موجب بروز پوسیدگی دندان ها می شود. اما می توان با مراقبت صحیح و رعایت بهداشت دندان ها از این پدید آمدن این مشکل جلوگیری کرد.
- ممکن است در طول دوره ی درمان، براکت ها به مینای دندان آسیب وارد کنند.
- یکی از عوارض ارتودنسی که بسیار جزئی می باشد، کوتاه شدن طول ریشه ی دندان به اندازه ی ۳ الی ۵ درصد می باشد.
انواع ارتودنسی
ارتودنسی دارای انواع مختلفی می باشد که هر کدام از آن ها دارای مزایای خاصی می باشد که در ذیل به تعدادی از این انواع اشاره شده است:
ارتودنسی ثابت
در این روش درمانی، براکت ها بر روی دندان ها قرار داده می شوند و بیمار حق خارج کردن آن ها را ندارد و به نوعی، براکت ها بر روی دندان ها، به صورت ثابت می باشند. همچنین باید خاطر نشان کرد که این روش، به همکاری بیمار بستگی ندارد و پروسه ی درمان ممکن است از چند ماه تا چند سال طول بکشد. یک دکتر ارتودنتیست خوب و کاربلد می تواند با توجه به ناهنجاری های دندان ها، طول دوره ی درمان را تشخیص دهد. در روش ارتودنسی ثابت، براکت ها به وسیله ی چسب های محکم و مخصوص به هر یک از دندان ها چسبانده می شوند. سپس، با استفاده از سیم و کش، این براکت ها به هم وصل می شوند.
همانطور که گفته شد، براکت ها تا پایان دوره ی درمان از دهان شخص خارج نمی شوند و به همین دلیل، رعایت و توجه به بهداشت و سلامت دندان ها از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین، برای چک کردن و اصلاح وضعیت پلاکها و بی نظمی های دندان ها، مراجعه بیمار به دکتر ارتودنتیست، ماهی یک بار الزامی است. در این نوع روش، می توان به اختلالات دهان و دندان پی برد و در زمان های مشخصی، به درمان آن ها اقدام کرد. این نوع روش درمانی بیشتر برای بیمارانی که دارای شرایط دندانی پیچیده هستند، مناسب می باشد.
فواید و معایب ارتودنسی ثابت
در ادامه بهتر است با فواید و معایب استفاده از این نوع روش درمانی آشنا شویم که به تعدادی از نکات در مورد آن ها پرداخته شده است. از فواید استفاده از این روش، می توان به مناسب بودن هزینه ی درمان برای کودکان و بزرگسالان اشاره کرد. از دیگر فواید، قابلیت درمان اکثر ناهنجاری های فک و نامرتبی دندان ها از طریق این نوع روش است. همانطور که متوجه شدید، به دلیل متحرک نبودن براکت ها، امکان خارج شدن آن ها هنگام خوردن و آشامیدن وجود ندارد و دندان ها به مراقبت بیشتری نیاز دارند. و از معایب استفاده از این نوع روش می توان به نمایان بودن براکت ها اشاره کرد که بر روی زیبایی لبخند شما اثر می گذارد.
روند درمان ارتودنسی ثابت
درمان ارتودنسی ثابت به گونه ای انجام می شود که شاهد جابه جایی مداوم در دندان و فک خواهیم بود تا در جایگاه مناسب خود قرار بگیرند. در برخی از بیماران به دلیل عدم وجود فضای خالی برای جا به جایی دندان ها، متخصص ارتودنسی تشخیص می دهد که آیا نیاز به کشیدن دندان آنها هست یا خیر. با این وضعیت در جلسه ابتدایی با نظر پزشک متخصص این کار صورت می پذیرد و در نتیجه در این افراد مشاهده خواهیم کرد که جا به جایی دندان ها با سرعت بیشتری صورت می پذیرد.
هر جلسه ی درمانی که توسط پزشک تعیین می شود، به بررسی و تنظیم بریس ها و کش های ارتودنسی پرداخته می شود. ارتودنسی ثابت دوفک از درمان های ارتودنسی می باشد که برای بیمار به سهولت انجام نمی شود و به خصوص در روزهای ابتدایی فرد احساس ناراحتی در ناحیه دهانی خود خواهد داشت. نامرتب بودن دندان، کراس بایت جلویی، کراس بایت عقبی، ناهماهنگی میدلاین، دیپ بایت، مشکلات فکی به روش ارتودنسی ثابت درمان خواهند شد.
آشنایی کامل با بریس های سرامیکی
بریس های سرامیکی که به عنوان بریس های شفاف نیز شناخته می شوند. در واقع بریس ها ابزار ارتودنسی هستند که برای صاف کردن دندان ها و رفع مشکلات دندان استفاده می شوند. آنها از براکتهای سرامیکی شفاف یا همرنگ تشکیل شدهاند که با سیمها و نوارهای لاستیکی همرنگ به سطح دندان متصل میشوند. بریس سرامیکی از بریس فلزی خیلی بهتر است. زیرا وجود بریس های فلزی تجمع پلاک دندانی را افزایش می دهند. همینطور بریس های فلزی در صورت عدم برداشتن صحیح پلاک باعث تورم و تحریک لثه ها می شود. مرحله اول این تحریک به نام ژنژیویت شناخته می شود و یک بیماری شایع لثه است که می تواند منجر به خونریزی و سایر مشکلات شود.
ارتودنسی متحرک
روش ارتودنسی متحرک برای درمان مشکلات خفیف دندان ها توصیه می شود. اغلب، این نوع روش برای درمان ناهنجاری های فکی در سنین قبل از بلوغ به کار می رود. در واقع از این نوع روش، هم می توان برای ناهنجاری فک بالا و هم فک پایین استفاده کرد اما درمان دندان های فک پایین دشوارتر می باشد.
دستگاه ارتودنسی متحرک به صورت سفارشی متناسب با فک و دندان های شخص بیمار ساخته می شود و امکان درمان نامرتبی دندان های او را دارد و در این روش برای درمان به همکاری بیمار وابسته است.
قبل از انجام ارتودنسی متحرک، پزشک ابتدا به بررسی سلامت لثه ها می پردازد و در صورت وجود مشکل در لثه ها، مراجعه به یک پریودنتیست را برای او لازم می داند و سپس بعد از پر کردن پوسیدگی و جرم گیری، از دندان های فک بالا و پایین یک قالب ساخته می شود که بیمار باید طبق زمان مشخص شده از سوی متخصص ارتودنتیست، این قالب را در دهان خود قرار دارد و لازم به ذکر است که پروسه ی درمان ممکن است بین ۶ ماه تا یک سال طول بکشد.
مزایا و معایب ارتودنسی متحرک
از فواید درمان از طریق این نوع روش، می توان به خارج کردن پلاک از دهان اشاره کرد و با وجود مهم بودن رعایت بهداشت دندان ها در این روش، امکان پوسیدگی و خراب شدن دندان ها در این روش کمتر از روش ارتودنسی ثابت است و همچنین، افرادی که در سنین پایین از این روش استفاده می کنند، علاوه بر درمان مشکلات دندان های آن ها، مشکلات کوچک فکی آن ها نیز رفع می شود. از معایب استفاده از ارتودنسی متحرک، می توان به ناتوانی آن در درمان ناهنجاری بزرگ فک ها اشاره کرد و زیبایی استفاده از این نوع روش کمتر از ارتودنسی لینگوال و نامرئی می باشد.
برای آشنایی با بهترین تیم دندانپزشکی ارتودنسی در تهران و متخصصین ایمپلنت در تهران با نخ دندون تماس بگیرید.
حرکت دندان با دستگاه ارتودنسی متحرک
سه گروه اصلی در حرکت دادن دندان با دستگاه ارتودنسی وجود دارد:
گروه ۱: افزایش فضای کام یا گسترش فضای فک بالا قسمت آکریلیکی دستگاه متحرک ارتودنسی دیگر قسمت های دستگاه از جمله آکلریک پالت و پیچ ها را در کنار هم نگه می دارد. پیچ جک یا Jack Screw از اجزای فعال باز کردن فضای کام است. یک نیروی سنگین که پیچ تولید به سرعت در حال تبدیل می شود. هنگامی که پیچ جک یک چهارم دور باز می شود، منجر به ۰٫۲۵ میلی متر حرکت دندانی می شود.
گروه ۲: تغییر دندان های منفرد در قوس در این زمان پیچ دستگاه متحرک برای حرکت دادن یک دندان طراحی می شود. در این گروه کلسپ ها از اجزای نگهدارنده محسوب می شوند. کلسپ های Adam، Circumferentialو Lingual Extension از انواع کلسپ های نگهدارنده می باشند.
گروه ۳: intrusion یا extrusion دندان بر اساس تشخیص متخصص ارتودنسی متحرک برای intrusion مورد استفاده قرار می گیرد. پلاک های قدامی یا خلفی به عنوان بخش فعال این دستگاه عمل می کنند. همینطور به عنوان یک جز مکانیکی دخالت کننده در ارتودنسی قابل استفاده است.
ارتودنسی لینگوال
ارتودنسی نامرئی که به نام ارتودنسی پشت دندانی نیز شناخته می شود. لینگوال یک نوع ارتودنسی نامرئی است و مناسب افرادی می باشد که قصد دیده نشدن ارتودنسی خود را دارند. البته چون طول درمان، طولانی می باشد؛ پنهان کردن براکت ها یک ایده ی خوب به نظر می رسد. در این روش، بریس ها و براکت ها روی قسمت داخلی دندان به سمت زبان نصب می شوند.
مزایا و معایب ارتودنسی لینگوال
از مرایای استفاده از ارتودنسی لینگوال می توان به هزینه ی زیاد آن اشاره کرد.
- درمان اشکال های دندانی همچون فاصله ی زیاد دندان ها یا تراکم آن ها
- مشخص نبودن آن بر روی سطح بیرونی دندان ها
- تغییر رنگ دندان متوجه سطح درونی دندان ها می باشد که در معرض دید قرار ندارد
- اصلاح مشکلات پیچیده ای مانند تغییر ارتفاع دندان، چرخش دندان و رفع فضای خالی بین دندان
از معایب استفاده از ارتودنسی لینگوال می توان به هزینه ی زیاد آن اشاره کرد.
- نیاز به قرار ملاقات های زیاد با دکترتان در طول دوره درمان
- نیاز به زمان بیشتری نسبت به ارتودنسی ثابت
- نصب و استفاده دشوار
افرادی که دندان هایشان به شدت روی هم قرار گرفته، ممکن است با این روش کمی مشکل داشته باشند. زیرا وقتی در حال جویدن و بستن دندان هایشان هستند نیروهای سنگینی بر روی براکت ها وارد کنند. مدت زمان ارتودنسی لینگوال بسته به شدت مشکل و سن و سال متفاوت است. حدودا بین ۱۸ تا ۳۶ ماه این امر طول خواهد کشید.
ارتودنسی نامرئی
از این نوع ارتودنسی، بیشتر افراد بزرگسال استفاده می کنند. این روش برای افرادی مناسب است که قصد دارند ارتودنسی آن ها، راحت و متحرک باشد و همچنین نمایان نباشد. همینطور دستگاه مخصوص این ارتودنسی توسط یک پلاک شفاف ساخته شده. استفاده از این روش، ملزوم به رشد تمامی دندان های دائمی می باشد.
مزایا و معایب ارتودنسی نامرئی
از فواید استفاده از ارتودنسی نامرئی، می توان به متحرک بودن پلاک و انتقال آن از دهان اشاره کرد. به دلیل گیر نکردن غذا در پلاک، احتمال پوسیدگی دندان ها کاهش می یابد. از معایب استفاده از این روش، می توان به احتمال گم شدن پلاک اشاره کرد. هم اینکه هزینه ی انجام آن بیشتر از ارتودنسی ثابت می باشد.
ارتودنسی نامرئی با پلاک های شفاف
ارتودنسی نامرئی توسط پلاک های شفاف نامرئی انجام می شود. این نوع ارتودنسی برای مرتب کردن دندان ها بسیار کارآمد است. میزان ناهنجاری تعیین کننده این است که می توانید از پلاک های نامرئی بهره مند شوید یا خیر.
این امر در هنگام بررسی دندان های بیمار توسط متخصص انجام می شود. در وضعیتی که بیمار به ارتودنسی نامرئی با پلاک های شفاف نیاز داشه باشد، ایم پلاک ها باید هر دو هفته یا سه هفته یکبار عوض شوند. این پلاک ها بسیار شفاف هستند و هنگامی که بیمار صحبت می کند قابل رویت نمی باشند. امروزه این روش میان مردم از محبوبیت بالایی برخوردار است.
ارتودنسی نامرئی با براکت همرنگ دندان
برای درمان توسط ارتودنسی نامرئی از براکت های همرنگ دندان استفاده می شود. به عبارتی این براکت ها بسیار شفاف هستند. جنس براکت ها در این روش از جنس پلاستیک و سرامیک می باشد. این روش درمانی عملکرد مطلوبی دارد و بیماران با هر نوع ناهنجاری قادر به استفاده از ارتودنسی نامرئی می باشند. براکت های این نع ارتودنسی قابل مشاهده نیستند دارای مقاومت بالایی می باشند. همینطور این براکت ها باعث ایجاد اختلال در گفتار فرد نمی شوند.
ارتودنسی نامرئی بدون سیم
سیستم الاینر تراپی به عبارتی مرتب کردن دندان ها توسط ردیف کننده های دندانی بدون سیم می باشد. در این روش توسط روش های پیشرفته درمانی در ارتودنسی می توان دندان های نا مرتب را درمان کرد تا ظاهری صاف و منظم داشته باشند.
در این روش توسط تکنولوژی CAD/CAM، تعدادی ردیف کننده های دندانی فاقد سیم که پلاک هایی شفاف هستند به دندان های بیمار وصل می شود. این پلاک های دندانی بر اساس نوع دندان های فرد متقاصی ارتودنسی، ساخته می شود. متخصص بر اساس طرح درمان مورد نظر این پلاک ها را آماده می نماید.
مراحل انجام ارتودنسی
پیش از شروع درمان ارتودنسی باید اول مشکلات فک و دندان ارزیابی گردند. پس از معاینات لازم، شیوه مناسب برای درمان باید انتخاب شود. مراحل انجام ارتودنسی به شرح زیر است:
بعد از انجام معاینه و بررسی های لازم دندان ها یک قالب متناسب با دندان ها تولید می شود. سپس عکس برداری رادیولوژی از دندان ها باید انجام گردد. همینطور، برای انجام مراحل ارتودنسی عکس برداری رنگی از دندان ها نیز گاهی لازم می شود. سپس بیمار معاینه می شود . دندان های او چک خواهند شد. سپس متخصص اقدام به نصب براکت ها بر روی دندان خواهد کرد. بیمار در طی نوبت هایی که از سمت متخصص تعیین می شود باید برای ادامه مراحل درمان به کلینیک مراجعه کند. در آخر یک نگهدارنده برای دندان ها استفاده می شود و براکت ها توسط متخصص از دندان ها جدا می گردند.
رعایت اصول بهداشت دهان و دندان در ارتودنسی
در زمان انجام ارتودنسی، اهمیت بهداشت دهان و دندان بسیار بیشتر از پیش است. چرا که با نصب ارتودنسی بر روی دندان، احتمال تجمع مواد غذایی بین دندان ها و پوسیدگی دندان بسیار بالا است. در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی در این زمان، ممکن است که بعد از تمام آن با پوسیدگی دندان ها مواجه شوید. ما سعی کرده ایم در ادامه به تعدادی از نکات در مورد بهداشت دهان و دندان در طی دوره ارتودنسی اشاره کنیم. این نکات به شرح زیر می باشند:
- در زمان دوره، استفاده از مسواک را فراموش نکنید. البته نحوه ی صحیح استفاده از مسواک در ارتودنسی دندان ها بسیار حائز اهمیت است.
- به دلیل تجمع مواد غذایی بین دندان ها، بهتر است استفاده از نخ دندان را جدی بگیرید. حتی می توان گفت که استفاده از نخ دندان مهمتر از مسواک زدن در رعایت بهداشت دندان ها در ارتودنسی می باشد.
- از دهانشویه حاوی فلوراید استفاده کنید.
- در زمان ارتودنسی، رژیم غذایی مخصوص را رعایت کنید.
- به صورت مرتب و سروقت به دکتر ارتودنتیست مراجعه کنید.
هزینه ارتودنسی در تهران
قیمت ارتودنسی در تهران به شدت و نوع دندان بیمار، هدف و نوع جراحی بستگی دارد. قیمت ارتودنسی در سال ۱۴۰۰ نیز به بالارفتن قیمت تعرفه ها، هزینه ابزار، تجهیزات و مواد مورد نیاز درمان و . . . بستگی دارد. به طور تقریبی هزینه ارتودنسی سرامیکی برای هر فک ۱۱ تا ۱۳ میلیون تومان، هزینه ارتودنسی فلزی برای هر فک ۸ تا ۱۲ میلیون تومان و قیمت ارتودنسی متحرک برای هر فک ۳ تا ۵ میلیون و هزینه ارتودنسی نامرئی برای هر فک ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان می باشد.
تیم دندانپزشکی نخ دندون، مرکز تخصصی دندانپزشکی متشکل از مشاوران متخصص و خبره و همکاری با بهترین دندانپزشکان متخصص ارتودنسی در تهران در تلاش است بهترین و با کیفیت ترین خدمات دندانپزشکی را معرفی نماید. برای آشنایی با متخصصان ارتودنسی در تهران با مشاورین ما تماس بگیرید.
در اکثر مواقع نیاز است اما باید بدانید که جای خالی دندان ها پر می شود پس جای نگرانی نیست
بهترین سن بین ۸ تا ۱۲ سالگی است
زمان مورد نیاز: ۲۰ minutes.
چگونه در نزدیکترین کلینیک تیم دندانپزشکی نخ دندون نوبت رزرو کنم؟
- از طریق وب سایت
برای رزرو نوبت از طریق وب سایت می توانید در کادر پائین سایت اطلاعات خود را وارد کنید ما در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیریم
- رزرو نوبت در واتساپ
کافی است مشخصات خود را به شماره ما در واتساپ ارسال کنید +۹۸۹۱۲۴۸۰۷۵۶۵
واتساپ ما در سایت هم قابل دسترسی است کافیه روی آیکون واتساپ بزنید - رزرو نوبت در اینستاگرام
داخل اینستاگرام هم نمونه کارهای تیم دندانپزشکی نخ دندون رو ببین هم دایرکت بده تا تیم نخ دندون شما را راهنمایی کنند.
Nakhdandun@
من فک بالا دندونهام خیلی چسبیده به هم هست و خیلی جلوتر از فک پائینه با ارتودنسی حل میشه؟
با سلام
باید نظر متخصص مدنظر قرار داده شود و معاینه صورت گیرد با این حال اگر فک شما خیلی به سمت جلو هست باید علاوه بر ارتودنسی جراحی فک نیز انجام شود.
تیم دندانپزشکی نخ دندون