زمان تقریبی مطالعه: ۲۸ دقیقه
همه چیز در مورد دندانپزشکی اطفال
دندانپزشکی اطفال در تهران و اینکه فرزندان و کودکان تا سن خاصی دارای دندان های شیری می باشند. پس از مدتی، دندان های شیری آن ها می افتد و دندان های دائمی جای آن ها را می گیرند. باید دانست که موقتی بودن دندان های شیری کودکان به معنی بی اهمیت بودن آن ها نیست. ضروری است که در مراقبت از دندان شیری کودک خود کوشا باشید. همینطور در صورت مشکل داشتن دندان های کودکان، باید آن ها را به دندانپزشکی اطفال برد. درمان مشکلات دندان های کودکان اهمیت زیادی دارد. چرا که داشتن دندان های سالم و بدون مشکل در آینده ملزوم به رسیدگی و توجه به دندان آن ها در کودکی است. هر چه به سلامتی دندان های کودک خود اهمیت بدهید، دندان آنها در سالیان بعد سالم تر خواهند بود. در این مقاله سعی شده است که در مورد اطلاعات مربوط به شاخه دندانپزشکی اطفال پرداخته شود.
برای پیدا کردن بهترین دندانپزشک اطفال در شرق تهران با تیم دندانپزشکی نخ دندون تماس بگیرید.
دندانپزشکی اطفال چیست؟
دندانپزشکی اطفال شاخه ای از دندانپزشکی می باشد که به بررسی و درمان مشکلات مربوط به دندان های شیری یا دوره ی دندانی مختلط می پردازد. در واقع باید گفت که سلامت و مراقبت از دندان های کودکان از اهمیت خاصی برخوردار است که شاخه ای خاص برای آن ها وجود دارد. مراقبت از دندان های شیری کودکان علاوه بر بالا بردن اعتماد به نفس کودکان در دوره ی کودکی، در رویش صحیح دندان های دائمی نقش دارد. خدماتی که در دندانپزشکی اطفال عرضه می شود بیشتر شامل؛ جلوگیری از پوسیدگی دندان های کودکان، نجات دندان ها و ترمیم آن ها می باشد که البته هزینه ی خدمات دندانپزشکی اطفال کمتر از بزرگسالان می باشد؛ چرا که این نوع خدمات بیشتر جنبه مراقبت و پیشگیری از بیماری های دهان و دندان دارد.
دندانپزشک اطفال کیست؟
متخصص اطفال در رشته دندانپزشکی به مدت شش سال و همچنین، به مدت سه سال در رشته ی دندانپزشکی اطفال تحصیل کرده است و به بررسی و درمان بیماری های دهان و دندان کودکان می پردازد. به عبارتی متخصص اطفال علاوه بر دارا بودن مهارت و تکنیک های درمان مشکلات دهان و دندان کودک، نسبت به کنترل رفتار کودکان در دندانپزشکی و پروسه ی درمان نیز مهارت دارند. دندانپزشکان اطفال حداقل باید ۴ سال در دانشکده دندانپزشکی و ۲ سال دیگر هم برای آموزش در دندانپزشکی نوزادان، کودکان، نوجوانان را سپری کنند. به طور کلی دندانپزشکان اطفال مراقبت های بهداشتی جامع دهانی را ارائه می دهند که شامل موارد زیر می باشد:
- معاینات بهداشت دهان نوزادان که شامل خطر پوسیدگی دندان مادر و کودک است.
- مراقبت های پیشگیرانه از جمله استفاده از تمیز کننده های و مخصوصا فلوراید و توصیه های لازم مربوط به تغذیه و رژیم غذایی
- مشاوره در زمینه عادت های نوزادان و کودکان در زمینه استفاده از پستانک و انگشت شصت
- ارزیابی و درمان زودهنگام برای صاف کردن دندانها و اصلاح نیش نامناسب ( ارتودنسی )
- ترمیم حفره های ناقص دندان
- تشخیص شرایط دهان و دندان برای مقابله با بیماریهایی مانند دیابت، نقص نادرزادی قلب، آسم، تب یونجه و اختلالات بیش فعالی
- مدیریت بیماری ها و عفونت های لثه از جمله زحمها، فرنولاهای کوتاه، مخاط و بیماریها پریودنتال کدواکن
- مراقبت از آسیبهای دندانپزشکی مانند شکستگی یا جابجا شدن دندانها
شما می توانید برای آشنایی با بهترین تیم دندانپزشکی اطفال در تهران با مشاوران نخ دندون تماس بگیرید.
اهمیت مراقبت اولیه از دندان های کودکان و مراجعه به دندانپزشکی اطفال در تهران
طریقه ی رویش دندان های شیری بر رویش دندان های دائمی تاثیر می گذارد؛ به طوری که با به وجود آمدن مشکل دندان و دهان برای کودک، سبب مشکلات دندانپزشکی در بزرگسالی برای او خواهد داشت و بهتر است برای جلوگیری از بیماری های دهان و دندان در بزرگسالی برای فرزندان خود، نسبت به مراقبت و سلامت دندان های شیری کودکان توجه داشته باشید؛ به همین جهت لازم است که پس از رویش اولین دندان رویشی، کودک خود را نزد دندانپزشک اطفال ببرید و سپس هر شش ماه یکبار نیز او را به دندانپزشکی اطفال ببرید تا از بروز مشکلات در بزرگسالی برای فرزندان خود جلوگیری کنید.
وظایف دندان های شیری:
- فضایی را برای دندان های دائمی ایجاد نی منند.
- ظاهری طبیعی به چهره می بخشند.
- به بهبود گفتار کمک شایانی می کنند.
- تغذیه مناسبی را برای کودک به ارمغان می آورند.
- افتاده دندان ها یا پوسیدگی دندان، جویدن را سخت می کند. این امر باعث می شود کودک در هنگام هضم غذا دچار مشکل شود.
- دندان شیری سالم به رویش دندانهای دائمی و سالم کمک می کنند.
رعایت برخی نکات جهت حفظ و نگهداری از دندان شیری لازم است. با رعایت این نکات می توان انتظار داشت دندان های شیری به عالی ترین شکل رشد کنند ، نکات زیر توسط متخصص دندانپزشکی اطفال در تهران به شما یاددآوری می شود. این نکات شامل موارد زیر می باشند:
استفاده از مواد قندی مناسب
اغلب پدر و مادر ها گمان می کنند که اگر فرزندشان به جای شکلات از توت خشک، انجیر و کشمش استفاده کند آسیب زیادی به دندان های او وارد نمی شود. اما حقیقت این است که این مواد غذایی دارای چسبندگی هستند و بیشتر از شکلات به بافت دندان آسیب می زنند. به عبارتی باید از خوراکی هایی برای کودک خود استفاده کنید که سریعا از روی دندان او پاک شوند.
استفاده از مسواک برای مراقبت از دندان شیری
روش صحیح مسواک زدن را از سنین کم به فرزند خود آموزش دهید. همینطور برای تشویق کودک به مسواک زدن نیز می توانید از روش های گوناگونی استفاده نمایید تا نتیجه دلخواه را بگیرید. تا قبل از این که فرزند شما قادر به مسواک زدن باشد شما می توانید به او در این زمینه کمک کنید و اشتیاق لازم را برای او به وجود بیاورید.
کاهش استفاده از مواد قندی در ساعات پایانی روز
سعی کنید مقدار مصرف مواد قندی توسط کودک را در ساعات پایانی شب کاهش دهید. زیرا مقدار ترشح بزاق در خواب کاهش میابد و مواد قندی بر روی دندان های کودک تا صبح می مانند.
استفاده از نخ دندان به منظور مراقبت از دندان کودکان
برای محافظت از دندان کودکان نخ دندان نیز لازم می باشد. به عبارتی کودکان باید یک بار در روز یعنی شب ها پس از مسواک زدن از نخ دندان نیز بهره مند شوند. باقی ماندن مواد غذایی بین دندانی یکی از دلایل رایج پوسیدگی دندان های شیری می باشد. مسواک قادر نیست این ناحیه ها، به خصوص میان دندان های خلفی را پاک کند. به همین سبب تا سن دو و نیم سالگی که کلیه دندان ها رشد می کنند و فاصله بین آن ها بسته میشود، باید برای کودک خود از نخ دندان نیز استفاده کنید. استفاده از نخ دندان بسیار آسان بوده و چند ثانیه بیشتر وقت نمیگیرد. این امر پوسیدگی های شایع میان دندانی نامرئی را در کودکان کاهش می دهد.
مراجعه به دندانپزشکی اطفال
مشکلات رایج در دندانپزشکی اطفال
کودکان بعد از چند ماهگی تا قبل از درآمدن کامل تمام دندان های دائمی دارای مشکلاتی می باشند که به تعدادی از این موارد اشاره شده است:
دندان درآوردن کودکان
رویش دندان های شیری نوزادان حدود چند ماه بعد از تولد آن ها اتفاق می افتد و در این هنگام کودک دچار تحریک پذیری بالا و بدخلقی می شوند و می توان گفت که گاز گرفتن لب ها و گونه ها، بدخوابی و اختلال خواب شبانه، بی اشتهایی و اختلال در تغذیه، سرازیر شدن آب دهان، تمایل به بردن اشیا و وسایل به دهان خود و جوش زدن دور دهان از نشانه های رویش دندان های شیری کودکان می باشد، البته لازم به ذکر است که تعدادی از کودکان در طول این مدت، دچار تب و اسهال می شوند که البته ارتباط مستقیمی با رویش دندان های شیری آن ها ندارد اما اغلب همزمان با رویش دندان های شیری به عنوان علائم بیماری در آن ها ظاهر می شود.
تیم دندانپزشکی نخ دندون معرفی کننده بهترین دندانپزشکی اطفال در شمال تهران در خدمت شما کاربران عزیز است.
پوسیدگی دندان های شیر خواران
خرابی دندان های شیری یکی از مشکلاتی است که برای کودکان زیر ۲ سال اتفاق می افتد. پوسیدگی دندان های شیری معمولاً برای دندان های قدام بالا و در مواردی که پوسیدگی شدیدتر باشد. دندان های آسیاب شیری بالا و پایین و حتی ممکن است دندان های نیش بالا نیز در معرض پوسیدگی قرار گیرند اما پوسیدگی دندان های قدام پایین به ندرت اتفاق می افتد. علت اصلی و مهمی که می توان برای پوسیدگی دندان های کودکان عنوان کرد. مصرف بیش از حد و بدون محدودیت شیر خشک یا شیر مادر می باشد که باعث شده است محیط دندان های کودکان با مواد پوسیدگی زا در ارتباط باشد و سبب پوسیدگی دندان های آن ها شود. با وجود مطلوب بودن شیر مادر برای سلامتی کودک، اما مصرف طولانی و مکرر شیر مادر ممکن است پوسیدگی دندان های کودک را رقم بزند؛ چرا که قند موجود در شیر مادر بیشتر از شیر گاو یا شیر خشک می باشد و بهتر است مادران پس از رویش دندان های شیری کودکان خود به این مسئله توجه داشته باشند و به تکرار و توالی شیردهی به کودک دقت شود تا کودکان با پوسیدگی دندان روبه رو نشوند.
پوسیدگی در دندان کودکان دبستانی و پیش دبستانی
ممکن است کودکان در سنین پیش دبستانی یا دبستانی به پوسیدگی دندان دچار شوند. ممکن است که یکی از علت های آن، استفاده از تنقلاتی همچون؛ انواع شکلات، انواع شیرینی و چیپس می باشد که سبب پوسیدگی دندان های آن ها شود. در سنین دبستانی کودک همزمان با افتادن دندان های شیری، دندان های دائمی آن ها شروع به درآمدن می کنند و به نوعی جایگزین دندان های شیری می شوند که البته به این دوره، دوره ی دندانی مختلط گفته می شود. در این دوره، کودک ممکن است با التهاب لثه یا درد ناشی از رویش دندان های دائمی درگیر شود و همین علت، ممکن است که کودکان از مسواک زدن و رعایت بهداشت دندان های خود ممانعت کنند و البته با مصرف تنقلات نیز زمینه ی پوسیدگی دندان ها شدیدتر می شود. بهتر است که پوسیدگی دندان های کودکان در این دوره ی دندانی مختلط حتماً مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که پوسیدگی دندان ها، یک بیماری عفونی می باشد و امکان سرایت عفونت از دندان های شیری به دندان های دائمی وجود دارد و می تواند سلامتی دندان های دائمی را تحت تاثیر قرار دهد.
علاوه بر آن، عدم درمان به موقع پوسیدگی دندان موجب می شود که دندان های شیری کودکان زودتر بیفتند و همین امر، سبب می شود که در هنگام رویش دندان های دائمی، فضا برای آن ها مناسب نباشد و در نتیجه، کودکان برای اصلاح دندان های خود به سمت ارتودنسی سوق پیدا کنند.
رویش زود هنگام دندان ها
دندان درآوردن زود هنگام یک مسئله ای است که باعث آزرده خاطری کودک می شود؛ چرا که باعث ایجاد زخم در زبان و به وجود آمدن مشکلات تغذیه ای برای کودک می شود. همچنین این امر، سبب آزرده خاطری برای مادرانی که تغذیه کودکان را به صورت طبیعی انجام می دهند، نیز می شود و در اکثر موارد دندان کودک توسط دندانپزشک اطفال کشیده می شود. همچنین، در مورد رویش دندان های شیری باید عنوان کرد که زمان رویش دندان دائمی حدود یک سال زودتر اتفاق بیفتد، مسئله ی زیاد مهمی نیست اما اگر در سنین پایین و غیر معمول اتفاق بیفتد، بهتر است که معاینه و بررسی های لازم جهت سلامت دندان های او توسط دندانپزشک اطفال انجام شود.
قاعده کلی رویش دندان ها
قاعده کلی به این صورت است که در هر شش ماه، به طور معمول ۴ دندان رویش خواهند کرد. رویش دندان در دختران تقریبا از رویش دندان پسرها زودتر آغاز می شود. دندان های فک پایین نیز به طور معمول قبل از دندان های بالا درمیآیند. همینطور دندان های هر دو فک تقریبا به طور جفت رویش دارند که یکی در سمت راست و دیگری در سمت چپ فک قرار می گیرد. دندان های شیری از نظر سایز کوچکتر و از نظر رنگ سفید تر از دندان های دائمی می باشند. در سن ۲ تا ۳ سالگی، باید تمام دندان های اولیه در آمده باشند. کمی بعد از ۴ سالگی، استخوان های فک و صورت کودک شروع به رشد خواهد کرد و فضایی میان دندان های اولیه درست می کند. این یک فرآیند رشد طبیعی است و همین امر فضای مورد نیاز برای رویش دندان های دائمی را فراهم می کند. در سن ۶ تا ۱۲ سالگی، در دهان کودکان ترکیبی از دندان های شیری و دندان های دائمی قرار می گیرد.
رویش دیر هنگام دندان ها
در بعضی موارد ممکن است که رویش دندان ها به کندی صورت گیرد و ممکن است که این امر به خاطر دلایلی همچون؛ موقعیت نامناسب جوانه دندانی، مسیر رویش طولانی و پیچیده، موقعیت نامناسب دندان دائمی، بزرگ بودن بیش از اندازه تاج دندان دائمی، زود از دست دادن دندان شیری، عفونت در مسیر رویش دندان دائمی و یا حرکت دندان دائمی در مسیری اشتباه رخ دهد. علاوه بر این موارد، وجود یک دندان اضافی بر سر راه رویش دندان دائمی نیز می تواند یکی دیگر از علل رویش دیرهنگام دندان ها باشد و بهتر است که برای پیشگیری از رویش دیرهنگام دندان دائمی عوامل نهفتگی آن ها تشخیص داده شود و برای این مورد حتما کودک را به دندانپزشکی اطفال ببرید که دندانپزشک می تواند با کمک به تغییر موقعیت دندان نهفته یا برداشتن موانع موجود بر سر راه رویش دندان نهفته و یا دیگر موارد به رویش دندان نهفته کمک کند. از جمله دلایل رایج رویش نکردن دندان دائمی شامل آسیب ها، انسداد، نامنظمی دندان های دائمی زیر دندان شیری، ضربه و جراحت، عفونت و رویش دیر هنگام می باشند. از عوامل دیگر این امر نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ژنتیک
ژنتیک نقش بسیار مهمی در المان های رشد از جمله رویش دندان ها دارد. بعضی ژن ها موجب می شوند دندان های دائمی در دهان کودک دیرتر رویش داشته باشد. اگر دندان شیری فردی در دوران کودکی در قیاس با هم سن و سالان وی دیرتر افتاده باشد، به طور معمول انتظار می رود فرزند او نیز دچار چنین وضعیتی شود.
برای مشاوره و آشنایی با بهترین تیم دندانپزشکی اطفال در تهران و ترمیم دندان در تهران با تیم نخ دندون تماس بگیرید.
تغذیه
دندان های اطفالی که دچار سوء تغذیه هستند در قیاس با سایر کودکان دیرتر رشد می کند. امروزه اغلب کودکان از تغذیه طبیعی بهره مند هستند و در نتیجه رشد دندان های آن ها با مشکلی مواجه نمی شود. اما اگر فرزند شما بد غذا باشد و بسیاری از غذاهای ضروری را نخورد، امکان دارد از نظر جذب مواد غذایی با به مشکل بخورد که این امر بر روی رشد دندان ها بسیار موثر است. دلایل اجتماعی و اقتصادی نیز بر روی تغذیه کودکان موثر هستند. فرزندانی که در خانواده تهی دست بزرگ می شوند دندان هایشان دیرتر از کودکانی با خانواده ای با وضع مالی مطلوب رشد می کند. علت آن نیز مغایرت در کیفیت تغذیه، سموم محیطی و استرس می باشد.
جنسیت و فیزیک بدن
رشد دندان دختران سریعتر از پسران است. در مورد رویش دندان نیز این امر صدق می کند. به عبارتی دختران زودتر از پسران (به طور معمول چهار تا شش ماه) دندان هایشان در می آید و رشد می کند. اطفالی از از نظر فیزیکی درشت تر هستند دندانهایشان نیز در قیاس با کودکان کوچک تر زودتر رشد می کند. همینطور نوزادانی که به صورت زودرس به دنیا آمده اند یا در دوران جنینی بسیار کوچک بوده اند، دندانهای دائمی شان نیز دیرتر از سایر کودکان رویش خواهد کرد.
بیماری
در موارد کم تاخیر در در آمدن دندان ها نشان از وجود یک بیماری در اطفال دارد. همینطور عوامل هورمونی در رشد دندان کودکان نیز تاثیر به سزایی خواهند گذاشت. به طور معمول کودکی که دچار مشکلات تیروئید یا هیپوفیز است دندان هایش نیز دیرتر از کودکان سالم رشد می کند. بد فرمی فک و کمبود مواد ضروری و معدنی در بدن کودک نیز سبب رویش دیر هنگام دندان های او می شود. درباره فرزندتان که دندان هایش کمی دیرتر از دیگران رویش داشته نباید استرس داشته باشید اما در وضعیتی که دندان های شیری فرزندتان در سن ۷ یا ۸ سالگی شروع به افتادن نکرده باید سریعا به کلینیک اطفال مراجعه نمایید.
کمبود فضای رویش و بی نظمی دندان های دائمی
یکی از مشکلات رایج در بعضی از افراد در هر جامعه ای با هر سنی، نامرتب بودن و بی نظمی دندان های آن ها می باشد و می توان علت اصلی این امر را عدم هماهنگی بین اندازه دندان ها و فضای موجود در فک ها عنوان کرد. نامرتبی و بی نظمی دندان ها در دو حالت وجود دارد: در حالت اول؛ دندان های دائمی دارای نظم می باشند اما در قوسی بزرگتر و بیرون زده وجود دارد که به شکل پروتروژن دندانی دیده می شوند. این حالت بر روی لب ها اثر منفی می گذارد و مانع از رسیدن لب ها به هم می شود که برای بیماران، ناخوشایند می باشد. در حالت دوم؛ دندان ها در محل خود دارای نامرتبی و بی نظمی هستند که این امر سبب مراجعه افراد به ارتودنتیست می شود.
صدمات دندانی
یکی از بدترین مشکلات مربوط به دندان های کودکان، از دست دادن و یا شکسته شدن دندان های قدامی دائمی آن ها می باشد. در این حالت، والدین باید سعی در بازگرداندن روحیه و اعتماد به نفس کودکان خود را داشته باشند تا متفاوت بودن خود را با دیگر کودکان حس نکنند. صدمه به دندان های کودک می تواند باعث آسیب رسیدن به بافت دهان شود. بررسی انجام واکسیناسیون کزاز اولین مسئله ای است که در هنگام آسیب دیدگی دندان های کودک مورد نظر قرار می گیرد. سپس بعد از اطمینان از انجام واکسن کزاز، مراحل بعدی درمان طی می شود. اگر صدمه به دندان کودک باعث صدمه به تاج یا مینای او شده باشد، می توان با مراجعه به دندانپزشکی اطفال نسبت به ترمیم بافت دهان کودک اقدام کرد. حتی در بعضی موارد امکان ترمیم دندان شکسته کودک وجود دارد که البته باید قبل از آن، قطعه ی دندان شکسته در محیط مرطوب نگه داشته شود. همچنین، اگر دندان شکسته شده، یک دندان شیری باشد؛ ممکن است بر روی دندان های دائمی کودک اثر منفی بگذارد و بهتر است که بررسی های لازم از این جهت صورت گیرد.
بیماری های لثه در کودکان
التهاب لثه یکی از دلایل رایج ایجاد بیماری های لثه در اطفال می باشد. این امر به دلیل بهداشت ضعیف دهان کودک رخ می دهد. در هنگام از دست رفتن دندان های شیری در کودکان و رویش دندان های اصلی، مواد خوراکی در جای رویش دندان ها گیر میفتد. همین امر باعث بروز التهاب می شود. به همین سبب باید به بهداشت دهان و دندان کودک در هنگام رویش دندان های اصلی توجه کنید. همینطور به غیر از التهاب لثه، کودکان شاید دچار تحلیل موضعی لثه و یا افزایش حجم لثه شوند. در این صورت، مراجعه وی به دندانپزشکی اطفال برای درمان مشکلات دهان و دندان او امری ضروری تلقی می شود.
خطرات بیماری های لثه در کودکان
التهاب لثه در اطفال دلیلی برای ایجاد پلاک های ميکروبي بر روی سطح مينای دندان است. اين ميکروب ها و ترشحات در برخی موارد وارد جريان خون شده و اگر يکي از نواحی بدن ضعيف باشد، باعث بروز مشکلاتی در وضعیت سلامت کودک مي شوند.
نشانه های لثه سالم
لثه سالم استحکام دارد و به طور کامل بر روی استخوان قرار گرفته است. همینطور لثه سالم در ناحیه تماس با دندان بسیار صاف می باشد. رنگ لثه سالم به رنگ صورتی می باشد ولي در بعضی افراد كه پوستی تیره دارند، روي لثه آن ها نیز لكه های قهوهای قابل مشاهده است. بعضی علائم ورم لثه شامل موارد زیر می باشند:
- قرمزی لثه
- ایجاد لکه های چرکین در لثه
- لثه باد کرده و دردناک
- شل شدگی و افتادگی دندان
- افزایش فاصله میان دندان ها و در موارد شدید خون ریزی لثه
دندانهای دوقلو
این مشکل به صورت یک تاج دو شاخه بر روی یک ریشه مشاهده می شود. به طور معمول در این مشکل تاج گسترده تر از حد طبیعی با یک شیار در لبه دندان است. اتصال دو دندان جداگانه به هم نیز ممکن است برای دندان های شیری اتفاق بیفتد. هر کدام از این مشکلات می توانند سبب رویش دیرهنگام دندان دائمی باشند. در بعضی موارد نیز جوانه دندان اصلی نیز می تواند غایب باشد. به همین سبب لازم است به طور مرتب تعداد دندان های فرزند خود را بررسی کنید. تعداد دندان های شیری طبیعی ۲۰ عدد و مقدار دندان های دائمی به جز دندان عقل ۲۸ عدد است. در صورت دیدن هر گونه مشکل در تعداد دندان های کودکتان به دندانپزشک مراجعه نمایید.
داشتن دندان های شیری عفونی
عفونت دندان شیری باعث ایجاد لکه های سفید یا زرد متمایل به قهوه ای بر روی سطح دندان اصلی هستند. باید برای عدم ایجاد لکه بر سطح دندان اصلی اطفال، به درمان دندان های عفونی او توجه کرد.
آبسه پریاپیکال
در بعضی موارد در اطراف ناحیه سر یا ریشه دندان اطفال، کیسه های چرکین ایجاد می شود. به این کیسه های چرکی، آبسه پریاپیکال می گویند. با ایجاد این کیسه ها، عصب وابسته به دندان درگیر عفونت شدید می شود. این نوع آبسه اغلب بر اثر پوسیدگی گسترده یا ضربه به دندان ایجاد می شود. با درمان کانال ریشه یا کشیدن دندان توسط متخصص اطفال می توان این مشکل را بهبود بخشید.
نشانه های آبسه پریاپیکال
برای تشخیص آبسه باید نخست به دنبال پیدا کردن یک برآمدگی قرمز در ناحیه لثه بروید. بعد با ملایمت آن برآمدگی را توسط نوک انگشت خود لمس کنید تا بفهمید که حالت اسفنجی و نرم دارد یا نه. در صورت پیدا کردن چنین چیزی مشخص می شود که مقدا زیادی چرک و عفونت در آن ناحیه وجود دارد. به طور معمول در این وضعیت فرزند شما درد زیادی را می کشد و ممکن است به علت تشدید درد، به آن ناحیه آسیب وارد کند. به همین سبب باید به محض مشاهده این موضوع در لثه فرزندتان به سرعت به دندانپزشک اطفال مراجعه نمایید. همینطورر به رعایت نکات زیر حتما توجه کنید: برای کاهش درد فرزند خود به هیچ وجه از بی حس کننده موضعی نظیر دانه میخک استفاده نکنید. به صورت مرتب دهان فرزند خود را با محلول آب نمک بشویید. این امر به ترکیدن دمل تشکیل شده و تخلیه چرک کمک شایانی می کند. کیسه آب گرم نیز به کاهش درد تا انجام اقدامات دندانپزشکی به کودک کمک می کند.
عدم درمان عفونت و آبسه دندان کودکان چه خطراتی در پی دارد؟
خطرات عدم درمان آبسه در اطفال، تنها باعث آسیب دیدن دندان دائمی نمی شود. بلکه با نادیده گرفتن آبسه، عفونت تشکیل شده در دندان طفل، در تمامی نقاط بدنش منتشر می شود. شاید آبسه دندان کودکان در مراحل نخستین یک بیماری خطرناک نباشد و درمان آن به سرعت انجام شود. اما در وضعیتی که به درمان آبسه توجه نشود شاید حتی زندگی اطفال را به علت انتشار عفونت در سراسر بدن آن ها به خطر بیندازد. اگر فورا پس از مشاهده آبسه در دندان کودک، به متخصص کودکان مراجعه کنید درد آن بسیار کمتر خواهد بود. همچنین در این صورت خطرات و عوارض بدی دیگر در انتظار کودک نمی باشد.
لق شدن دندان
در بعضی موارد ممکن است که با وارد شدن ضربه به دندان کودک، آن دندان لق شود و از جای خود، سست شود. در این صورت دندانپزشک اطفال دندان لق شده را به دندان های مجاور متصل می کند. با این عمل دندان را در جای خود محکم نماید تا دوره ی ترمیم دندان طی شود. به طور معمول دندان های شیری طفل بر اساس همان ترتیبی که در میایند، می افتند. دو دندان وسطی پایینی (دندان مرکزی پایینی ثنایا) اغلب نخستین دندان هایی هستند که می افتند. بعد از آن دو دندان بالایی لق می شوند و میافتند. اگر دندان شیری فرزند شما قبل از سن ۴ سالگی افتاد با یک متخصص کودکان یا یک دندانپزشک این موضوع را در میان بگذارید. این امر کمک می کند اطمینان پیدا کنید که بیماری دیگری در کار نیست. در یعضی موارد دندان های شیری کودک بر اثر پوسیدگی زودتر میافتد. اگر دندان شیری کودک شما تا سن ۸ سالگی شروع به افتادن نکرد نیز باید برای درمان آن اقدام کنید.
برای پیدا کردن مجرب ترین دندانپزشکی اطفال در تهران و ارتودنسی در تهران با مشاوران نخ دندون در ارتباط شید.
نکات مهم درباره لق شدن دندان
به طور معمول از زمان لق شدن دندان شیری تا افتادن آن کمی طول می کشد. در بعضی موارد دندان کودک در هنگام مصرف خوراکی به طور خود به خود می افتد. اگر دندان لق شده، کودک شما را اذیت می کند او می تواند آن را با تکان دادن آرام شل تر کند. این امر کمک می کند تا دندان لق شده زودتر بیفتد. اما به او یاد بدهید که نباید قبل از لق شدن دندان با تکان های شدید آن را از لثه های خود بیرون بیاورند. تکان های شدید موجب آسیب به ریشه دندان می شود و امکان دارد فضایی برای رشد باکتری ها و عفونت ها در آن تشکیل شود. اگر دندان لق برای چند ماه در محل خود باقی مانده است آن را با دندانپزشک در میان بگذارید. امکان دارد در این صورت دندان احتیاج به کشیده شدن داشته باشد.
هزینه دندانپزشکی اطفال در تهران
از آن جهت که درمان های وابسته به دندانپزشکی اطفال در تهران، از هزینه بالایی در سال ۱۴۰۱ برخوردار هستند، بعضی افراد سودجو با کم کردن هزینه خدمات خود، سعی در جذب والدین اطفال دارند. اما بیشتر این افراد به دلیل نداشتن مهارت و تجربه لازم، باعث ایجاد صدمات غیر قابل جبران در دندان های فرزند شما می شوند. تیم دندانپزشکی نخ دندون، مرکز تخصصی دندانپزشکی متشکل از مشاوران متخصص و خبره و همکاری با بهترین دندانپزشکان اطفال در تهران در تلاش است بهترین و با کیفیت ترین خدمات دندانپزشکی را معرفی نماید. برای آشنایی با برترین دندانپزشک اطفال در تهران با مشاورین ما تماس بگیرید.
سن مناسب اطفال برای مراجعه به دندان پزشکی
اطفال از دو سالگی تا هفت سالگی دارای دندان های شیری هستند. این سنین از نظر بسیاری از مردم به دلیل عدم رشد دندان های دائم برای مراجعه به دندان پزشکی الزامی نخواهد داشت. اما در واقعیت کودکان از زمانی که دندان های قابل رشد دارند باید تحت نظر دندان پزشک قرار گیرند. این نظارت حتی پیش از رشد دندان های دائم نیز ضرورت دارد. چرا که رشد دندان های شیری معمولا با مشکلاتی رو به رو می شود.
دندان های شیری به دلیل عدم مراقبت کودک در موارد بسیاری موجب آسیب به لثه ها و استخوان های فک می شوند. این مهم به دلیل زبان زدن و یا ورود جسم خارجی به دهان اتفاق می افتد. در این سنین غالبا کودکان به دلیل زمین خوردن و برخورد های فیزیکی دچار مشکلاتی در فک نیز می شوند.
تمامی موارد گفته شده نیاز به معاینات دندان پزشک دارد. چرا که عدم پیگیری آسیب های کوچ در بزرگسالی عارضه هایی مانند آندر بایت و اور بایت را به همراه دارد. با جا به جایی استخوان های فک پس از رشد دندان های دائمی، چهره نیاز دچار تغییرات اساسی می شود.
همچنین مشکلاتی در گفتار و عمل جویدن پدیدار می شود. از این رو مراجعه و معاینه بسیار ضروری می باشد. برخی از کودکان به دلیل افتادن ناقص دندان های شیری از رشد دندان های دائمی محروم می شوند. چنین عارضه هایی توسط والدین قابل تشخیص نمی باشد.
چرا که ممکن است بخشی از ریشه دندان ها که در استخوان فک قرار دارد، از آن خارج نشده باشد. در این حالت ریشه ها قابل رویت نیستند. اما دندان پزشک با عکس های گرفته شده از استخوان های فک قادر به تشخیص ریشه ها و ناحیه مورد نظر است. به این ترتیب این مشکلات قابل درمان می باشد.
بهترین راهکار مراجعه به دندانپزشک اطفال و استفاده از نایت گارد است اما مواردی مثل بازی بچه ها بصورت فیزیکی و در فضای آزاد به خواب راحت و دندان قروچه کردن کمک می کند
با توجه به شرایط دندان کودک مثل ارث و .. بین ۳ تا ۶ ماه یکبار فلورایدتراپی پیشنهاد می شود
زمان مورد نیاز: ۲۰ minutes.
چگونه در نزدیکترین کلینیک تیم دندانپزشکی نخ دندون نوبت رزرو کنم؟
- از طریق وب سایت
برای رزرو نوبت از طریق وب سایت می توانید در کادر پائین سایت اطلاعات خود را وارد کنید ما در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیریم
- رزرو نوبت در واتساپ
کافی است مشخصات خود را به شماره ما در واتساپ ارسال کنید +۹۸۹۱۲۴۸۰۷۵۶۵
واتساپ ما در سایت هم قابل دسترسی است کافیه روی آیکون واتساپ بزنید - رزرو نوبت در اینستاگرام
داخل اینستاگرام هم نمونه کارهای تیم دندانپزشکی نخ دندون رو ببین هم دایرکت بده تا تیم نخ دندون شما را راهنمایی کنند.
Nakhdandun@
دندان های بچه ام از قطره آهن تغییر رنگ داده کاری نمیتونم انجام بدم؟
با سلام
ببینید معمولا راهکاری نیست و بیشتر باید به فکر روش های پیشگیرانه بود با این حا شما میتوانید به متخصص مراجعه کنید تا راه حلی در نظر گرفته شود
تیم دندانپزشکی نخ دندون