زمان تقریبی مطالعه: ۲۸ دقیقه
پروتز ثابت و متحرک چه ویژگیهایی دارند؟
برای معرفی پروتز دندان در تهران شامل پروتز ثابت و متحرک دندان ، ابتدا بخشهای مختلف دندان را بررسی میکنیم و سپس به بررسی پروتز ثابت و متحرک خواهیم پرداخت. دندان از دو بخش متفاوت تشکیل میشود. قسمتی که به استخوان فک متصل است،
ریشه دندان است. بخش دیگر که قسمت مینای دندان است و پیدا است، تاج دندان است که با استفاده از آن، غذا میخوریم، حرف میزنیم و … . یکی از ناخوشایندترین اتفاقات برای هر فردی، از دست دادن دندان است. این موضوع علاوه بر این که باعث اختلال در غذا خوردن میشود، تاثیر نامطلوبی بر زیبایی صورت نیز دارد.
یکی از روشهایی که در این زمانها انجام میشود، استفاده از پروتز دندانی برای جایگزین کردن مینای دندان و استفاده از پیچ تیتانیوم و زیرکونیوم برای بخش ریشه است.
هر فرد ممکن است به دلایل مختلف دندان خود را از دست بدهد. پوسیدگی شدید و عفونت دندان، از دلایل مهم هستند که باعث میشوند فرد دندان خود را از دست بدهد. یکی از کارهایی که برای جایگزین کردن دندان از دست رفته انجام میشود، استفاده از پروتز دندانی و دندان کاذب است. دندان کاذب باید درون لیوان آب نگهداری شوند. برای نگهداری و مراقبت از پروتز متحرک باید آن را درون محلول شستشو دهیم.
با توجه به پیشرفت علم پزشکی و توسعه تکنولوژیهای دندانپزشکی، امروزه از پروتزهایی استفاده میشود که ساختار فیزیکی طبیعیتری دارند. طراحی طبیعی پروتز ثابت و متحرک باعث میشود که این دندانها بیشتر مورد استفاده قرار گیرند. تنوع در طراحی دندانهای کاذب، باعث میشود که بیماران در انتخاب دندان مناسب گزینههای زیادی داشته باشند.
پروتزها در نوع پروتز ثابت و پروتز متحرک تولید میشوند، برای استفاده درست از آنها باید اطلاعات لازم را درمورد ساختار آنها بدانید. هر یک از این پروتزها با توجه به ساختاری که دارند، دارای عملکرد متفاوتی هستند. آگاهی از ساختار فیزیکی و نوع عملکرد، باعث میشود در استفاده از پروتزهای ثابت و متحرک بهتر عمل کنیم. در ادامه مقاله ویژگیهای هر یک از پروتزها را مورد بررسی قرار میدهیم.
برای مشاوره و آشنایی با بهترین تیم پروتز دندان در ولیعصر و متخصصان ایمپلنت در تهران با تیم نخ دندون تماس بگیرید.
پروتزهای متحرک چه ویژگیهایی دارند؟
یکی از پرمصرفترین پروتزها، پروتز متحرک است که بسیار در بین افراد استفاده میشود. برای به کارگیری این پروتزها، در قالب لثه، دندان مصنوعی در بخش بالایی لثههای شما قرار داده میشود. هنگامی که در طول روز قصد دارید از این دندانها استفاده کنید، ابتدا باید چسب پروتز را روی دندان و لثه قرار دهید، این کار باعث میشود که پروتزها بر روی دندان بچسبند.
یکی از معمولترین مشکلاتی که در هنگام استفاده از پروتزهای متحرک به وجود میآید، افت کیفیت چسب مخصوص پروتز است. اغلب بعد از مدتی، بیماران از مشکلاتی چون لغزیدن دندان در هنگام خوردن غذا و خندیدن شکایت میکنند. این مشکلات باعث میشود بیماران دچار مشکلات زیادی شوند. معمولا در این زمانها، بیماران برای این که از افتادن دندانهای مصنوعی جلوگیری کنند، از خوردن بسیاری از غذاها اجتناب میکنند.
از دیگر مشکلاتی که هنگام استفاده از پروتز متحرک به وجود میآید، این است که بیماران در طول روز از بودن پروتز در دهانشان احساسی ناخوشایند دارند. دلیل این احساس ناخوشایند، قالب آکریلیک است که بر روی بافت نرم لثه کشیده میشود.
رعایت بهداشت دهان در هنگام استفاده از پروتز متحرک
هنگامی که از پروتز متحرک استفاده میکنید، در پایان روز باید پروتز را درآورده و آن را به خوبی تمیز کنید. جنس پروتز متحرک شکننده است، به همین دلیل نگهداری از آنها باید با دقت انجام شود. بعد از مسواک زدن دندانها را در لیوان آب که حاوی قرص تمیز کننده است نگهداری کنیم. برای مسواک زدن هم میتوانیم از یک ظرف آب و یا حوله مناسب استفاده کنیم. پروتز ثابت و متحرک با داشتن ویژگیهای منحصر به فرد، عملکرد متفاوتی هم دارند. در ادامه مطلب به بررسی ویژگیهای پروتز ثابت و انواع دیگر پروتز دندان در تهران میپردازیم.
پروتز ثابت چه ویژگیهایی دارد؟
پروتز ثابت نیز ساختار فیزیکی مخصوص به خود را دارد. پروتز ثابت شامل دندانهای مصنوعی میباشد، این دندانها به یک لثه مصنوعی متصل میشوند. هنگام استفاده از این پروتز لثه مصنوعی بالای لثه طبیعی قرار میگیرد. شیوه ایمن کردن پروتز متحرک با روش ایمن سازی پروتز ثابت متفاوت است.
برای متصل کردن پروتزهای ثابت در دهان، از ایمپلنت استفاده میشود. این ویژگی باعث ایجاد تفاوت در پروتزهای ثابت و متحرک میشود. استفاده از ایمپلنت باعث شده است که در سالهای اخیر، تحول زیادی در صنعت دندانپزشکی صورت بگیرد.
برای استفاده از این فناوری، ابتدا در دهان در قسمتهای قوس دندانی در بخشی که استخوان فک قرار دارد، مکانهایی برای ورود ایمپلنت تیتانیوم مشخص میشود. در این قسمت استخوان تحریک میشود و در اطراف ایمپلنت دندان رشد میکند. وقتی این ایمپلنت کاملا ثابت شد، مقدمات اتصال پروتز ثابت نیز فراهم میشود.
تنها کسی که توانایی نصب و حذف پروتزهای ثابت را دارد، متخصص دندان پزشک است.
بعد از نصب پروتز ثابت در دهان، استحکام و مقاومت این پروتزها بسیار بالا است. دوام پروتزهای ثابت به قدری بالا است که هنگام نصب آنها در دهان، بیمار میتواند به راحتی از انواع غذاها استفاده کند. نگرانیهای مربوط به لغزش پروتز، افتادن آن و حس ناخوشایندی که استفاده از پروتز متحرک در دهان به وجود میآورد، با به کارگیری پروتز ثابت رفع میشوند.
مزایای استفاده از پروتز ثابت
استفاده از پروتز ثابت و به کارگیری ایمپلنت، باعث ایجاد مزیتهای فراوانی میشود. این مزیتها شامل موارد زیر هستند:
دوام، پایداری و مقاومت بالای پروتز ثابت در مقایسه با پروتز معمولی و متحرک، باعث میشود که بیمار هنگام استفاده از آن حس خوشایندتری داشته باشد.
پروتز ثابت به گونهای نصب میشود که بر روی لثه کشیده نمیشود. این شیوه نصب باعث میشود که پروتز ثابت مانند دندان طبیعی قابل پاکسازی و تمیز شدن باشد.
پروتز ثابت اگر تمامی استانداردهای پزشکی را داشته باشد، طول عمر خوبی دارد و تا مدتها قابل استفاده است. یک پروتز ثابت باکیفیت در حدود بیست سال به خوبی قابل استفاده است.
نکات مهم در هنگام نصب و استفاده از پروتز ثابت و متحرک
برای انتخاب نوع پروتز دندان، استفاده از پروتز متحرک و یا پروتز ثابت، باید یک سری نکات مورد توجه قرار گیرند. این عوامل شامل موارد زیر هستند:
این که بیمار چه سابقه دندانپزشکی دارد، مراقبتهای درمانی که توسط بیمار رعایت شدهاند چه میزان بوده و در چه زمینهای بوده است.
وضعیت سلامت دندانهای بیمار به چه صورت است.
هم چنین وضعیت سلامت روحی بیمار به لحاظ روان شناختی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. اوضاع اقتصادی بیمار نیز در مشخص کردن نوع پروتز بیمار تاثیر گذار خواهد بود.
یکی دیگر از مهمترین نکات، میزان تخصص، مهارت و تجربه دندانپزشک است، که قصد دارد پروتز را نصب کند و یا این خدمات مشاورهای در این زمینه ارائه دهد.
هنگام وقوع این مشکلات و از دست دادن دندان، بیماری که قصد دارد از پروتز دندان استفاده کند باید توسط متخصص دندانپزشکی معاینه شود.
پزشک معالج با توجه به تشخیص خود، مشکل بیمار و شرایطی که ذکر شد برای معالجه برنامه ریزی میکند.
تمامی امور درمان و مراقبت بیمار باید تحت نظر پزشک متخصص، و با به کارگیری برنامههای مخصوصی انجام شود.
پزشک متخصص با بررسی شرایط بیمار، انتخاب میکند که چه نوع پروتز دندانی مورد استفاده قرار بگیرد. پروتز فوری، پروتز موقتی پروتز کوتاه مدت و پروتز طولانی مدت، از جمله انواع مختلف پروتز هستند، که پزشک معالج میتواند برای بیمار خود تجویز کند.
مهمترین کاربردهای پروتز ثابت و متحرک چند مورد هستند؟
مهمترین نقش پروتزهای دندان این است که به عنوان جایگزین دندان مورد استفاده قرار میگیرند. هم چنین این پروتزها از تاثیرات منفی از دست دادن دندان پیشگیری میکنند.
استفاده از پروتزهای دندان در تهران باعث میشود، زیبایی صورت بیمار بازگردانده شود، این پروتزها به سلامت دهان و دندان کمک میکنند. اصلاح طرح لبخند و بازگردانی سلامت دهان، از مهمترین تاثیرات استفاده از پروتز دندان است.
اصلاح و بهبود عیبهایی که در اثر نبود و خرابی دندان به وجود میآیند، اصلاح نقصهای دهان، اصلاح بافتهای دهان، فک و کام از تاثیرات مثبت به کارگیری پروتز دندان است.
روش های مختلف پروتز دندان
برای استفاده از پروتز دندانی و نصب آنها از روشهای متفاوتی استفاده میکنند. این پروتزها یا به خود دندان وصل میشوند و یا این که از ایمپلنت برای نصب آنها استفاده میشود. هم چنین این پروتزها از طریق مکش، عضلات دهان نیز نصب میشوند.
پروتز ثابت و متحرک
پروتز ثابت و متحرک دو نوع مختلف از پروتزهای دندان میباشند. از انواع پروتزهای ثابت دندان میتوان تاج، روکش دندان، پل و بریج دندان را مثال زد. طریقه نصب این پروتزها به این شکل است که به دندان چسبیده میشوند. به دلیل شیوه نصب این پروتزها به آنها پروتز ثابت گفته میشود. از جمله پروتزهای متحرک میتوان به دندانهای مصنوعی اشاره کرد، دندانهای مصنوعی با عنوان دست دندان نیز شناخته میشوند. پارسیل نیز نوعی دندان مصنوعی است که به عنوان پروتز متحرک شناخته میشود.
پروتز ثابت و متحرک در طرحهای گوناگون تولید شده و در اختیار بیماران قرار میگیرند. برای این که پروتزهای دندان به جای خود محکم شوند از چسب پروتز و یا این که از پیچهای مخصوص استفاده میکنند. برای این که پروتزهای دندان با استحکام مناسبی در جای خود قرار گیرند، باید از یک پزشک متخصص کمک بگیریم.
تیم دندانپزشکی نخ دندون هزینه ایمپلنت دندان در سال ۱۴۰۱ را در اختیار شما قرار میدهد
انواع پروتز ثابت و شیوه به کارگیری این پروتزها
پروتز ثابت نوعی پروتز دندان است که برای نصب آن در دهان، از ایمپلنت استفاده میشود، و یا این که آن را به دندان میچسبانند. برای حفظ سلامت دهان بیمار، این نکته بسیار ضروری است، که پزشک معالج این کار را برای بیمار انجام دهد.
برای ساخت پروتز دندان از نوع ثابت، از مواد مختلفی استفاده میشود. در ادامه هر یک از این پروتزها و مواد تشکیل دهنده آنها را معرفی خواهیم کرد.
روکش یا بریج سرامیک متصل به فلز، نوعی پروتز ثابت است. برای استفاده از این پروتز در دهان، ابتدا چارچوب فلزی که از جنس طلا، تیتانیوم و پالادیوم است، ساخته میشوند. استفاده از این چارچوبها باعث میشود که پروتز دوام و ثبات کافی را داشته باشد، هم چنین روکش و بریج مقاومت کافی را خواهند داشت. در مرحله بعد لایهای از سرامیک دندانی به چارچوب فلزی متصل میشود.
گام های درمان با پروتز ثابت
برای درمان پروتز ثابت چند مرحله باید طی شود، در گام اول پزشک متخصص مراحل اولیه را بر روی دندان بیمار انجام میدهد. این مراحل مربوط به آماده سازی بیمار برای معالجه هستند. بعد از این مراحل قالب گیری دندان انجام میشود، نتایج این قالب گیری به لابراتوار فرستاده میشود. در لابراتوار قالبها با استفاده از گچ دندانپزشکی ساخته میشوند. ماکت دندان در این مرحله از گچ ساخته میشود.
بعد از ساخت قالبهای گچی، ساختار و چارچوب های فلزی، طلا و … نیز ساخته میشوند. بعد از آماده شدن ساختارهای فلزی، با استفاده از حرارت بالا چند لایه سرامیک، به ساختار فلزی متصل میشوند.
در این مرحله اگر به مواردی چون رنگ دندان، اندازه دندان، توجه شود، با در نظر گرفتن این ویژگیها پروتزهایی ساخته میشوند که از لحاظ ظاهری به دندان طبیعی بسیار نزدیک خواهند بود. این کار باعث میشود زیبایی دندانها بیشتر باشد.
روکش یا بریج دندان از نوعی سرامیک فشرده ساخته میشود، روش آماده کردن دندان و شیوه قالب گیری، و ارسال نتایج به لابراتوار مشابه روشهای دیگر است.
در لابراتوار این بخش از پروتز سازی، ماکتهای دندانی با استفاده از دوربین سه بعدی اسکن میشوند. روکش لازم در این بخش با استفاده از کامپیوتر طراحی میشود.
در بخش بعد بلوکهای زیرکونیومی ویژه با استفاده از دستگاههایی که شبیه به دستگاه تراشکاری هستند، تراشیده میشوند.
بعد از طی این مراحل پروتز ساخته شده توسط پزشک متخصص، بر روی لثههای بیمار نصب میشود.
مزیت پروتز زیرکونیوم
ماده اصلی که برای ساخت این پروتزها به کار میرود، سرامیک زیرکونیوم است. روکشها و بریجها از زیرکونیوم ساخته میشوند. پروتزهایی که از زیرکونیوم ساخته میشوند، مزیتهای بسیاری در برابر سایر پروتزها دارند:
زیرکونیوم فلزی نیست، به همین دلیل حساسیتهایی که بر اثر برخورد پروتز فلزی با بافت دندان به وجود میآید، با استفاده از این نوع پروتزها ایجاد نمیشوند.
زیرکونیوم از لحاظ ساختار شیمیایی خنثی است، این موضوع باعث میشود که با محیط زیست سازگاری داشته باشند. پروتزهایی که از جنس زیرکونیوم هستند، از لحاظ ساختاری با دندان طبیعی هماهنگ هستند. رنگ این پروتزها نیز به دندان طبیعی نزدیکتر هستند.
جنس زیرکونیوم به گونهای میباشد که حرارت و برق را خیلی سخت از خود عبور میدهند. روی سطح این دندانها پلاک جمع نمیشود. دندانهای پایه که در زیر پروتز قرار میگیرند، به دلیل جنس مناسب زیرکونیوم، از تحریکات مختلف محافظت میشوند. پروتز ثابت و متحرک شامل انواع مختلف هستند، بررسی همهی این پروتزها در یک مطلب ممکن نیست. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر، مطالب بیشتری مطالعه کنید.
انواع پروتزهای ثابت
تاج دندان
از این روش به عنوان یکی از روش های رایج ایمپلنت های ثابت استفاده می شود که برای محافظت از دندان های ضعیف و ترمیم دندان های شکسته شده است. از خمیر دندان برای درمان تغییر رنگ و تغییر شکل دندان ها در این کار استفاده می شود و تاثیر ویژه ای در زیبایی دندان های شما دارد زیرا این عمل دندان های شما به شکل طبیعی و سابق خود باز می گرداند. این روکش دندان های ایمپلنت شده را نیز می پوشاند.
دلایل متعددی وجود دارد که دندانپزشک روکش دندان را پیشنهاد می کند، این موارد عبارتند از:
- دندان های شما به این علت که قبلا پر شده اند، در حال حاضر ضعیف شده و نمی توانند فشار را تحمل کنند.
- دندان هایی با تاج شکسته وجود دارند و فضای کافی برای پر کردن باقی نمانده است.
- دندان هایی با پوسیدگی های گسترده دارید که نیاز به درمان عصبی دارند.
- دندان هایی با ظاهر تیره و تغییر رنگ داده وجود داشته که زیبایی را از ظاهر آنها گرفته و نیاز به روکش دارند .
- هنگامی که ترک بر روی دندان ظاهر می شود.
شما می توانید برای آشنایی با بهترین متخصصان پروتز دندان در نارمک و بهترین تیم دندانپزشکی پروتز دندان در تهرانپارس با پشتیبانان نخ دندون تماس بگیرید.
پل
پل های دندانی
این روش نیز یکی از روش های پروتز ثابت بوده و زمانی انجام می شود که دندان هایی که در دو طرف دندان خراب و از دست رفته هستند، سالم و فاقد هر گونه عیب باشند. با بریدن دندان های مجاور می توان پلی بین دو دندان ایجاد کرد تا فضای خالی را پر کند.
روش استفاده از پل های دندانی
پل های دندانی برای دندان هایی استفاده می شود که آسیب دیده یا به طور کامل از بین رفته اند. انواع مختلفی از بریج های دندانی وجود دارد که به عوامل مختلفی مانند وضعیت مالی، خواسته های بیمار و ترجیحات پزشکی بستگی دارد.
در واقع در این روش به یک بریج برای پرکردن فضای خالی بین دندان ها نیاز داریم تا بتوان این فضا را بریج کرد. این پل نیاز به پایه هایی دارد که همان دندان های کناری هستند که ممکن است دندان های طبیعی یا ایمپلنت باشند. مواد مصنوعی مورد استفاده در این روش می تواند پروزلیت، آلیاژ فلز و طلا باشد.
نحوه ی قرار دادن پل های دندانی بر پایه دندان طبیعی چگونه است؟
بعد از تائید طرح درمان توسط دندانپزشک شما، دندان های مورد نظرتان جهت به کارگیری در پایه پل های دندانی، مورد تراش قرار می گیرند تا فضای کافی برای ساختن روکش های متصل به هم ایجاد شود.
میزان تراش بسته به نوع پل می باشد و در بسیاری از موارد نیاز به تراش بسیار سطحی و در حد نیم میلیمتر است. در مواردی که فضای کافی برای ساختن روکش وجود نداشته باشد، دندانپزشک شما جهت پیشگیری از بروز مشکلات عصب برای پایه های پل، ممکن است به شما پیشنهاد عصب کشی پایه دندان را بدهد.
پس از آماده سازی پایه ها، قالب های دقیقی از آن ها توسط دندانپزشک تهیه و رنگ مورد نظر انتخاب می شود تا پل دندانی مورد نظر در لابراتور ساخته شود. سپس دندانپزشک پایه ها را با مواد ترمیمی موقتی روکش کرده تا زمانی که پل دندانی آماده می شود. در مرحله بعد این پل موقت برداشته و با پل دندانی بسیار زیبا و طبیعی که توسط دندان ساز ها ساخته شده است جایگزین می شود.
نحوه قرار دادن پل های دندانی بر پایه های ایمپلنت چگونه است؟
تفاوت این نوع از طرح درمان، مربوط به دوره قرار دادن پایه های ایمپلنت در استخوان فک است. ابتدا طی یک جراحی کوچک پایه های تیتانیوم ایمپلنت در فک بیمار کاشته می شوند. پس از گذشت ۳ الی ۶ ماه این پایه ها به استخوان فک بیمار جوش می خورند و استحکام پیدا می کنند. سپس می توانید جهت قالب گیری پل اقدام نمایید، اگرچه طول این درمان نسبت به پل هایی که بر پایه دندان های طبیعی قرار می گیرند بیشتر است، اما از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و طول عمر بیشتری نیز دارد.
ونیرها
ونیر از یک پوسته نازک تشکیل شده است که می تواند دندان های شکسته، تغییر رنگ و تغییر شکل داده شده را بپوشاند. این روش برگشت ناپذیر است، علت این امر این بوده که برای نصب و اعمال پوسته روکش باید مینای دندان را تراش بدیم. ونیرها ممکن است در اثر مصرف چای و قهوه از بین رفته یا تغییر رنگ دهند، اما زیبایی نصب برای اکثر افراد در این امر مهمتر است.
ایمپلنت
ایمپلنت روش خوبی برای جایگزینی دندان اصلی شما است که به دلیل تصادف یا یک حادثه از دست داده اید. ابتدا دندانپزشک یک قاب فلزی مانند ریشه دندان را زیر لثه شما قرار داده و سپس آن را به استخوان فک می چسباند. در نهایت دندانپزشک دندان مصنوعی را روی ایمپلنت قرار می دهد. ایمپلنت می تواند راهی مطمئن برای جایگزینی دندان از دست رفته و خراب باشد، اما قبل از آن نیاز به جراحی داشته و وجود لثه های قوی و سالم و استخوان کافی برای نصب ایمپلنت نیاز می باشد. ایمپلنت نوعی پروتز ثابت است.
تفاوت بریج با ایمپلنت چیست؟
در روش درمانی ایمپلنت دندان های شما با استفاده از پروتز و پایه در فضای خالی فک با توجه به سازگاری استخوان فک و لثه جایگذاری شده و به عنوان یک دندان دائمی و اصلی قلمداد خواهد شد که به دندان های طرفین نیز کاری ندارد و مشکلی به وجود نخواهد آورد. در روش بریج، دندان های مجاور و به عبارتی ۳ تاج دندان درگیر هستند که بهداشت و مسواک زدن در روش بریج کمی سخت تر خواهد بود و به عنوان دندان طبیعی در دهان عمل خواهد کرد و دندان ها زیبایی سابق خود را بدست می آورند.
پروتز متحرک
اگر به طور کامل دندان های خود را از دست داده اید، پروتز متحرک را به شما پیشنهاد می کنیم این نوع پروتز در نوع خود می تواند از بهترین پروتز دندان در تهران باشد . این نوع پروتز نه تنها زیبایی یک دندان طبیعی را دارد، بلکه می توانید قبل از خواب یا در طول روز آن را از دهان خود خارج کنید. پروتزهای متحرک نیازی به چسباندن و تراش دندان ندارند و بیمار هر زمان که بخواهد می تواند آن را از دهان خارج کند، این نوع پروتز مانند یک دندان طبیعی عمل می کند و همانند آن زیبایی و جلوه خاصی دارد.
برای پیدا کردن بهترین متخصص پروتز دندان در پیروزی با تیم دندانپزشکی نخ دندون تماس بگیرید.
انواع پروتزهای متحرک
پروتز دندانی پارسیل (partial prosthesis)
پروتز دندانی پارسیل میان مردم به دندان تکه ای نیز شناخته شده و زمانی کاربرد دارد که بیمار یک یا چند دندان خود را از دست داده باشد. به عبارت دیگر، قسمتی که دندان وجود ندارد، محیط دهان و دندان بیمار را برای استفاده از پروتز پارسیل مهیا می کند. در این صورت سایر دندان ها همچون پل عمل کرده و پروتزها را محکم می کند و در نتیجه باعث می شود تا بیمار بتواند به راحتی با آنها غذا میل کند.
این پروتزها از طریق یک اسکلت فلزی به یکدیگر متصل می شوند. پروتز پارسیل خود دارای دو نوع می باشد: پروتزهای پارسیل اکریلی و پروتزهای کرم کبالت.
پروتز کرم کبالت
این روش برای درمان افرادی که دندان ندارند و کسانی که نمی خواهند از پروتز ثابت استفاده کنند مورد استفاده قرارمی گیرد. این پروتزها از آلیاژ کرم کبالت ساخته شده و شبیه دندان های طبیعی هستند. این پروتزها شامل گیره های فلزی بوده که به دندان های کناری متصل می شوند. البته لازم به ذکر است که این پروتزها انعطاف پذیری نداشته اما استحکام و مقاومت بسیار خوبی دارند.
پروتز اکریلیک
این پروتزها از اکریلیک ساخته شده اند، انعطاف پذیر نیستند و دارای پایه هایی همرنگ با لثه هایی هستند که دندان مصنوعی روی آن قرار می گیرد. این پروتزها در صورت برخورد جسم سخت ممکن است شکسته شده و از بین بروند.
اوردنچر
اوردنچرها روی دو یا چند پایه ایمپلنت قرار می گیرند، قسمتی به نام چسبندگی دارند که روی پایه های ایمپلنت قرار گرفته تا ثابت شوند، از این پروتزها در موارد بی دندانی (edentulousness) کامل استفاده می شود. اوردنچر را می توان از دهان خارج کرد و تمیز کرد. یکی از مزایا و خوبی های این روش این است که اوردنچر همیشه در دهان ثابت شده و حتی در هنگام غذا خوردن تکان نمی خورد و شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارد.
مزیت های اوردنچر
در استفاده از روش هایی همچون اوردنچر دیگر از معایب دندان های مصنوعی خبری نیست. اوردنچر می تواند قدرت بیشتری به فرد برای جویدن غذاهای سفت بدهد و زیبایی سابق را به دندان ها باز می گرداند و همچنین بسیار طبیعی به نظر می رسد.
در این روش زیبایی دندان ها، راحتی در استفاده از آن و بازسازی شکل، تکلم و سلامت افراد به طور کامل به او باز گردانده می شود. انواع مختلفی از اوردنچر وجود دارد که هر کدام مزایای خاص خود را دارد. این نوع از ایمپلنت ها هرگز دچار پوسیدگی نمی شوند. این روش درد کمی دارد و معمولا دوره نقاهت آن تا ۴ هفته طول خواهد کشید تا ایمپلنت ها کاملا در داخل لثه قرار بگیرند. البته کمی درد در این دوره طبیعی است.
پروتز انعطاف پذیر
این یک نوع پروتز الاستیک است که همرنگ دندان است. این پروتز همزمان با چاق یا لاغر شدن بیمار سایز خود را تغییر داده و به دلیل همین ویژگی نام این پروتز به الاستیک تغییر یافته است. این نوع جدید از پروتزهای مصنوعی برای کسانی که با پایه آکریلیک معمولی پروتزهایی که ممکن است فرسوده شوند، لثههای شما را تحریک کنند، واکنشهای آلرژیک و حساسیت ایجاد کنند یا به طور کلی نتیجهای راحت برای افراد ارائه نکنند، شناخته می شود.
دندانپزشکان و بیماران آنها اغلب علاقه مند هستند که این فناوری های جدیدتر چه کارهایی را می توانند انجام دهند تا افرادی را که سابقه پوسیدگی دندان دارند (یا کسانی که به عملکرد پروتز دندان نیاز دارند یا می خواهند از ناراحتی ناشی از سفت بودن پایه دندان مصنوعی اجتناب کنند)، می توانند از این روش استفاده کنند یا خیر.
دندان مصنوعی
یک نوع پروتز متحرک است که در صورت کشیده شدن دندان های فک بالا و پایین استفاده می شود. دندان مصنوعی باید از دهان خارج شود و هر روز تمیز شود. مزیت این روش این است که در صورت سایش لثه به دلیل عدم وجود گیره مناسب روی لثه ثابت نمی ماند و شل می شود. در ابتدا در خصوص دندان مصنوعی کامل توضیح خواهیم داد.
نحوه قرار گیری دندان مصنوعی در دهان
در این روش که یک پروتز کامل است به منظور جایگزینی تمام دندان های فک بالا یا پایین استفاده می شود. قبل از ایجاد یک پروتز کامل معمولی یا فوری، ابتدا باید دندان های باقی مانده را برمی دارند.
دندان های مصنوعی بلافاصله پس از برداشتن دندانهای باقی مانده قرار داده نمیشوند. در عوض، اندازهگیریهای دهان برای ایجاد یک دندان مصنوعی سفارشی که متناسب با دهان بیمار طراحی می شود.پس از بررسی های مورد نیاز، انجام میشود. بافت دهان قبل از قرار دادن پروتز مصنوعی ایجاد شده به زمان نیاز دارد تا بهبود یابد. ممکن است چندین ماه طول بکشد تا بیمار یک دندان مصنوعی کامل معمولی را دریافت کند و با دهان او تناسب داشته باشد. برای بسیاری از افراد شاید این گزینه نامطلوب به نظر برسد، زیرا به مدت طولانی بدون دندان خواهد بود.
دندان مصنوعی جزئی
زمانی که بیمار قسمتی از دندان خود را از دست داده باشد از پروتز جزئی آن قسمت استفاده می کند. پروتزهای جزئی بر روی یک چارچوب فلزی متصل به دندان هایی که هنوز در دهان شما وجود دارند، قرار می گیرند. دندانپزشکان اغلب تاج هایی را روی دندان های طبیعی اطراف قرار می دهند تا به عنوان لنگر حمایتی برای دندان مصنوعی عمل کنند.
اهمیت اجرای درست پروتز دندان
ساخت و اجرای پروتز دندان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که تمامی پروتزها را نمی توان مناسب شما دانست. چنانچه پروتز دندان در تهران پس از معاینه فک و قالب گیری درست ساخته شده باشد، زیباترین حالت را ایجاد خواهد کرد. دقت در عملکرد پروتز اصلی ترین مورد حائز اهمیت است و دندانپزشک باید تمامی دقت خود را در مرحله ساخت پروتز به کار گرفته تا دندان هایی مشابه با دندان های طبیعی خود داشته باشید. انجام اشتباه این امر منجر به ناراحتی و حساسیت های آلرژیک خواهد شد.
تیم دندانپزشکی نخ دندون، مرکز تخصصی دندانپزشکی در تهران متشکل از مشاوران متخصص و خبره و همکاری با بهترین دندانپزشکان متخصص پروتز دندان در تهران در تلاش است بهترین و با کیفیت ترین خدمات دندانپزشکی را معرفی نماید. برای آشنایی با متخصصان پروتز دندان در تهران، شرق تهران، غرب تهران و شمال تهران با مشاورین ما تماس بگیرید.
بله پروتز ها امکان تعمیر دارند
اگر استخوان لثه و فک شما دچار تحلیل نشده باشد بله ولی در اکثر مواقع امکان تحلیل زیاد است
زمان مورد نیاز: 2 دقیقه
چگونه در نزدیکترین کلینیک تیم دندانپزشکی نخ دندون نوبت رزرو کنم؟
- از طریق وب سایت
برای رزرو نوبت از طریق وب سایت می توانید در کادر پائین سایت اطلاعات خود را وارد کنید ما در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیریم
- رزرو نوبت در واتساپ
کافی است مشخصات خود را به شماره ما در واتساپ ارسال کنید +۹۸۹۱۲۴۸۰۷۵۶۵
واتساپ ما در سایت هم قابل دسترسی است کافیه روی آیکون واتساپ بزنید - رزرو نوبت در اینستاگرام
داخل اینستاگرام هم نمونه کارهای تیم دندانپزشکی نخ دندون رو ببین هم دایرکت بده تا تیم نخ دندون شما را راهنمایی کنند.
Nakhdandun@
من دندانم رو روکش کردم امکان تغییر رنگ روکش پروتز هست؟
با سلام
روکش های پروتز تغییر رنگی نخواهند داشت
تیم دندانپزشکی نخ دندون