ایمپلنت برای افراد دیابتی

ایمپلنت و دندان مصنوعی برای افراد دیابتی

ایمپلنت نوعی کاشت دندان بوده که به روش های متفاوتی انجام می شود. در مقالاتی دیگر ، انواع ایمپلنت ها به صورت مفصل توضیح داده شده است. در این مقاله به صورت جزئی به شرایط انجام ایمپلنت برای افراد دیابتی می پردازیم.

آیا ایمپلنت و کاشت دندان مصنوعی برای افراد دارای قند مضر می باشد؟

به صورت کلی، ایمپلنت برای این دسته از افراد باید محتاطانه انجام شود. امروزه با توجه به پیشرفت های بسیاری که در زمینه ی پزشکی صورت گرفته، دیابت تبدیل به یک بیماری قابل کنترل شده است. یعنی تعداد زیادی از بیماران دیابتی، تحت نظر پزشک، قادر به انجام اعمال معمولی مانند دیگران خواهند بود. زمانی که بیماری دیابت کنترل شده باشد، میزان بازدهی و موفقیت ایمپلنت نیز افزایش می یابد. انجام این عمل برای افراد دیابتی مضر نیست. تنها زمانی با شکست مواجه خواهد شد، که فرد قادر به کنترل آن نبوده باشد. در این حالت، بافت بدن فرد، کاشت دندان را پس می زند. به طور واضح تر، دندان ایمپلنت شده، توانایی همسان سازی با بافت داخلی دهان را ندارد. اگر در چنین موقعیتی قرار گرفتید، انجام ایمپلنت را تا زمان کنترل دیابت به تعویق بیاندازید.

ایمپلنت برای افراد دیابتی

مطالعه درباره انواع ایمپلنت توسط ” بهترین متخصص ایمپلنت در تهران

علل عدم پذیرش ایمپلنت در بیماران دارای قند چیست؟

همان طور که پیش تر گفتیم، امکان مواجهه با شکست ایمپلنت، برای افرادی با دیابت کنترل نشده بسیار بالا می باشد. مهم ترین دلیل این اتفاق، عدم بهبود زخم ایجاد شده است. از مراحل ابتدایی انجام کاشت دندان تا مراحل پایانی آن، با زخم همراه است. ابزار دندان پزشکی مربوط به این حیطه، با تخلیه ی کامل دندان پوسیده و یا کار گذاری پیچ های ایمپلنت، زخم ایجاد می کنند. این زخم ها در افرادی که به دیابت مبتلا هستند، با سرعت بسیار پایین تری بهبود می یابند. مدت زمان طولانی در بهبود زخم، مشکلاتی مانند عفونت و دردهای طولانی به همراه خواهد داشت.

علاوه بر این، افراد مبتلا به دیابت، در معرض عفونت لثه قرار دارند. چرا که به دلیل مذکور، پوسیدگی دندان ها و عدم بهبود آنها، این افراد را بیشتر در معرض عفونت لثه ای قرار می دهد. بنا براین انجام ایمپلنت، تا زمانی که دیابت قابل کنترل نباشد، توصیه نمی شود. همچنین بدن بیماران دیابتی قادر به پاسخگویی به هورمون انسولین نیست. تولید انسولین در بدن این افراد بسیار ضعیف و یا غیر ممکن است. گردش خون در این حالت با مشکل مواجه می شود. یعنی با افزایش سرعت گردش خون، روند بهبود زخم کند می شود. در این زمان رشد باکتری ها در محل زخم افزایش می یابد. پس بستر مناسبی برای ایجاد عفونت های لثه ای می باشد.

دلیل فیلد شده ایمپلنت

کدام ایمپلنت و دندان مصنوعی برای افراد دیابتی مناسب تر است؟

نوعی از ایملنت ها، به دلیل عدم پیوند با استخوان فک، برای افراد دیابتی بسیار مناسب است. در این روش، کاشت دندان در در قوس بالا و پایین فک ها قرار می گیرد. با استفاده از چهار پایه ایمپلنت، نوعی محافظ برای پروتز دندان تعبیه می شود. در این حالت به دلیل ارتباط بیرونی ایمپلنت با استخوان فک، زخم ایجاد نمی شود. بنا براین راهی مناسب برای افرادی است که هنوز دیابت آنها قابل کنترل نیست. نوعی دیگر از ایمپلنت های مناسب برای افراد دیابتی، مینی ایمپلنت ها هستند. اما این روش برای افرادی که به صورت ژنتیکی و یا به دلیل عدم مراقبت، مستعد بیماری های لثه ای می باشند توصیه نمی شود. چرا که درصد عفونت در این گونه افراد بیشتر است. انجام مینی ایمپلنت ها برای کسانی که دیابت قابل کنترل و ضعیف تری دارند، مناسب است.

آیا ایمپلنت یک روزه برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است؟

همان طور که از عنوان این روش پیداست، این ایمپلنت ها در پروسه ی یک روزه انجام می شوند. یعنی مراحل حذف دندان تا کاشت دوباره ی آن در یک جلسه پایان می پذیرد. اما این گونه از ایمپلنت ها برای افراد مبتلا به دیابت غیر ممکن است. چرا که دوره ی بهبود دندان، نیاز به زمان طولانی و معمولا شش ماهه خواهد داشت. گاهی افراد بدون در نظر گرفتن وضعیت سلامت خود، درخواست ایمپلنت های یک روزه دارند. اما این موضوع برای کسانی که دچار دیابت شده اند بسیار خطرناک می باشد. غالبا پس از کشیدن دندان، متخصص نوبت شش ماه بعد را برای فرد مبتلا به دیابت در نظر می گیرد. در این مدت، زخم کاملا بهبود یافته و آمادگی پذیرش کاشت را دارد. همچنین احتمال ایجاد عفونت بسیار پایین خواهد بود.

ایمپلنت فوری برای افراد دیابتی

اقدامات لازم پیش از کاشت دندان مصنوعی برای افراد دیابتی

اولین قدم برای آگاهی از صلاحیت انجام دندان مصنوعی برای افراد دیابتی، تشخیص نوع دیابت می باشد. فرد باید با مراجعه به پزشک نوع یک یا دو بودن دیابت خود را بررسی کند. سپس با توجه به اقدامات پزشکی، قابلیت کنترل شدن آن را مشخص کند. سپس با مراجعه به دندان پزشک مجرب و ارائه سوابق بیماری خود، روند درمان دندان را آغاز کند. معمولا افرادی که دیابت آنها به تازگی تشخیص داده شده باشد، ایمپلنت های موفق تری خواهند داشت. یعنی مدت زمان ابتلا به دیابت رابطه ی مستقیمی در روند درمانی دندان ها دارد. همچنین افراد مبتلا به این بیماری، ملزم به رعایت بهداشت دهان و دندان، بیش از سایرین هستند. زمانی که بخشی از بدن ملتهب شود، امکان رشد باکتری و عفونت در لثه ها افزایش می یابد. بنابراین با مشاهده کوچک ترین علائم، باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه شود. به طور کلی این دسته از افراد به صورت مداوم، نیاز به معاینه ی دندان پزشک دارند. چرا که تمامی اختلالات موجود در بدن این افراد، به عدم سلامت دندان ها و لثه منجر می شود.

اقدامات لازم پیش از ایمپلنت

چه کسانی به دیابت مبتلا می شوند؟

غالبا زنان باردار بیش از دیگران در معرض این بیماری قرار می گیرند. اگر در این زمان، دیابت نوع یک قابل کنترل نشود، به نوع دو تبدیل خواهد شد. زنان باردار به دلیل کمبود کلسیم و ویتامین های مورد نیاز بدن، دندان های آسیب پذیر تری دارند. در صورت عدم مراجعه به دندان پزشک در زمان بارداری، این کمبود ویتامین ها، احتمال ابتلا به دیابت نوع یک را افزایش می دهد. بنا براین با مراجعه زود هنگام به دندان پزشک متخصص، پیشگیری از بیماری دیابت برای زنان باردار امکان پذیر خواهد بود.

چه کسانی دیابت می گیرند

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *